קודם כל אני רוצה להבהיר נקודה, Java וJavaScript הן לא אותה שפה.
עכשיו בהננחה שדיברת על Java אז כן אפשר לבנות איתה אתרים במגוון רחב של דרכים... אני מציע לך לקרוא על שימוש בJSP, הכי פשוט וקל למתחילים..
עכשיו לגבי מה שlink אמר זה פשוט לא נכון. יש היום מגוון רחב מאוד של פתרונות שמאפשרים לך לתכנת בצד שרת עם javascript, חלקם מציעים יכולות חזקות שאין בPHP כמו שימוש בfiber וthread. זה תחום מאוד מעניין אבל לא הייתי נכנס אליו לפני שיש לך ידע טוב, אולי אפילו טוב מאוד, בjavascript. אני אישית אוהב את node.js שהיא ספריה מדהימה עם המון יכולות עם תמיכה מובנית בבדיקות יחידה (unit tests), עבודה עם תת תהליכים (sub processes) ועוד מגוון רחב של דברים.
לגבי טוויטר אני יודע שפעם הוא היה בנוי בruby on rails, אני לא בטוח מה זה היום, אם אני לא טועה הם החליפו שפה..
הערה נוספת, ההבדל שlink צין בין json לxml הוא לא נכון. אלה שני פורמטים שבסה"כ מאפשרים את אותן היכולות (אני לא מדבר על תוספים כגון xpath שבהן מן הסתם XML חזק יותר). JSON הרבה יותר פופולארי ברשת בגלל שהוא הרבה יותר חסכוני מבחינת משאבים. גם העיבוד (parsing) שלו הוא פשוט יותר וגם הגודל של מידע שעובר בjson הוא קטן יותר. העבודה שהוא קטן יותר משחקת תפקיד מרכזי באינטרנט שבו מחפשים לצמצם כמה שיותר את המידע שצריך להעביר.
מצטער אם זה יצא קצת תקיף אני יודע שlink לא התכוון להטעות