תודה על התשובות ...
גם אני עובד הרבה שנים עם ASP קלאסי - לצערי אני מבין לאט לאט שפג תוקפה כמעט מהעולם... פשוט כי היא לא נתמכת ולא מטפלים בבעיות שקשורות בה.
בנוגע להתחברויות אכן יש את הבעיה של החיבורים ואני מקפיד ובדקתי שוב את כל הסגירות - אז שם לא הבעיה.
ארז ויגאל, לגבי mysql_slow_queries זה ממש מעניין - באמת הייתי רוצה לנסות להפעיל את הסיפור הזה אבל אני יושב על IIS כלומר מערכת הפעלה WINDOWS עם MYSQL לוינדוס - איך מפעילים את האופציה הזו? איך מכבים אותה? ואיך מפעילים מחדש את ה MYSQL (אתה מתכוון למצוא את ה SERVICE שקשור ל MYSQL ולעשות לו RESTART דרך SERVICES)?
לגבי אינדקסים - כבר הוכנסו והתאמתי אותם במיוחד לשאילתות החיפוש - אם כי אני לא מכיר את " explain לפני השאילתה ותריץ אותה בכלי לניהול ה-DB שלך" - מותקן לי MYPHPADMIN איך אני עושה את ה EXPLAIN הזה ומה אני אמור לראות שם? (אני יודע להריץ שאילתות ב MYPHPADMIN אבל לא ידעתי שאפשר לראות שם אם השאילתה משתמשת באינדקס או לא...איך רואים את זה)
ואם כבר מדברים על שאילתות - מה לדעתכם עדיף שימוש ב JOIN או פירוק לשתי שאילתות שיתבצעו אחת אחרי השני כתלות אחת בשניה. כלומר JOIN עצמו אני ודע שנחשב ליותר מעמיס מ SELECT רגיל בלי JOIN , אבל מצד שני אי שימוש בו יגרור לי בקוד שתי פניות לדטה בייס של SELECT רגיל ללא JOIN . בהקשר של עומסים מה עדיף?
לגבי קאשינג - באתר הספציפי הזה קאשינג לא נראה לי יעשה את ההבדל הגדול כיון שזה לא אתר מורכב מידי מבחינת שאילתות יש רק שאילתות הצגה חוץ מאולי עדכון שמתבצע על ידי מנהלים וזה אולי 100 שאילתות כאלה ביום... ומה זה על האלפים ואולי עשרות אלפים שיש בשעה. ולמשל קטגוריות - האם זה באמת קריטי במקרה שיש לי טבלת קטגוריות עם 20 קטגוריות שזה יציג אותם בלולאה בכל פעם. (על זה יקום ויפול עיבוד של שרת?)
ובהקשר הזה ושל שדרוג השרת - השדרוג הבא שלי מבחינת ה VPS זה הוספה של זיכרון ומעבד - העניין הוא שמדובר בקובץ של תהליך אחד w3wp.exe (ISS Application Pool Process.) והוא שזולל את ה CPU ולכן אם אם אוסיף מעבד לא נראה לי שהתהליך הזה יתפצל לשניים... תקנו אותי אם אני טועה... אז אין טעם .
לגבי הבעיות האחרות שיכולות להיות - הנקודת תורפה שאני מזהה בקוד הוא הקוד ששייך להתחברות לפייסבוק - נראה לי שאני הבן אדם היחיד בישראל שעשה את זה ב ASP קלאסי - ולא בשביל להתלהב אלא פשוט כי אני (ואתה יגאל) אולי בין היחידים שעוד משתמשים בשפה הזו...
הקוד כמובן לא יצירה שלי אלא בנוי על כל מיני מדריכים מהאינטרנט ובעיקר איזה מדריך ספציפי שאיתו עבדתי (אם מישהו מעונין אני אמצא אותו ואוסיף לאשכול) אבל יש שם פונקציות שיש מצב ועושות לא טוב למעבד ובכלליות לא עושות טוב כאשר משתמשים בהם הרבה במיוחד בשפה כמו ישנה כמו ASP.
ולמה אני מתכוון - בגלל כמות הגולשים הגדולה יש שימוש של הקובץ התחברות לפייסבוק ב MSXML ה DLL הזה פשוט קורס לי כל כמה ימים משהו שלא קרה באתרים קטנים.
הארור שקיבלתי:
msxml6.dll error '80072efd'
A connection with the server could not be established
/fb_app.asp, line 176
שורה 176 היא קשורה לקוד הבא:
קוד:
Set objHTTP = CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP.6.0")
objHTTP.Open "GET", strURL, False
objHTTP.Send
strData = objHTTP.ResponseText
קצת חפרתי אבל מתפתח כאן דיון מעניין אז הרגשתי צורך להשקיע