אני לוקח תמיד לפי הערכה של הזמן של העיצוב וכמו שאמרתם, אם קורה שנדפקים עם המחיר שנותנים ללקוח, אז פעם אחרי זה אני כבר מעלה ולא חוזר שוב על אותה טעות, בשביל שזה לא יקרה גם לאט לאט מסיקים מסקנות מפעם לפעם ולפי מה שאני הבנתי צריך תמיד לעשות איפיון/ סוג של איפיון לגבי מה תכלול העבודה ושמה לפרט, אומנם לוקח קצת זמן אבל זה חוסך אי נעימויות רבות לאחר מכן.
לגבי התמחור מבחינת כסף, זה תלוי, כשמדובר באתר אני לוקח משהו כמו 100-200 שקל לשעה, וכשמדובר בדברים קטנים יותר אני לוקח יותר 300-400 שקל לשעה (מדובר על דברים שלוקחים פחות משעה). אני בעצם מעריך כמה שעות העבודה תקח, ולפי זה מביא הצעת מחיר ללקוח, בדרך כלל אני מציע קצת יותר, ככה שאם הוא ירצה לרדת מהמחיר יש לאן לרדת ואני עדיין אקבל את הסכום המינימלי לפחות שרציתי.
אבל שים לב, כמו שאמרו, זה תלוי ברמה שלך ובזמן העיסוק, גם קח בחשבון שאף אחד לא ממן לך את הזמן שישבת וניסית דברים בתוכנה, למדת וכו'..
אז ככה שזה שלוקח לך לעשות לו עיצוב לאתר במשך 5 שעות זה לא אומר שזה באמת 5 שעות כמו עבודה של מישהו כמלצר במסעדה, כי בשביל זה לא הייתה לו התמחות של כמה שנים במקצוע, ובגלל זה המחירים הם בטח ובטח לא 20 שקל לשעה.
Last edited by daromri; 13-07-11 at 20:09..
|