ציטוט:
נכתב במקור על ידי GDMart
הבנתי ,דרך אגב מה זה באז ?
בכללי קידום אתרים בנוי משלושה דברים , אני רושם לפי הסדר:
1. תוכן 50%
2. קישורים נכנסים 30%
3. אופטימיזציה 20%
מספיק שיש לי תוכן איכותי ואופטימיזציה יש לי כבר 70% , אני מתכוון להשקיע הרבה מאוד בתוכן
ואופטימיזציה , לגבי הקישורים נכנסים יש לי שיטות להשיג הרבה קישורים איכותיים עם PR גבוה .
אתה חושב שזה מספיק בשביל להגיע למקום ראשון ?
|
אני אגיב רק לדברים שמהם בנוי קידום אתרים כי זה מה שתפס לי את העין.
אי אפשר לכמת בסופו של דבר, אבל קישורים נכנסים כיום שווים הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר מתוכן. אם תרצה, שלח לי ה"פ ואני אתן לך דוגמא לאתר שבמקום ה-6 בביטוי יחסית תחרותי בלי שהביטוי בכלל מופיע באתר. ובעבר הוא אף היה במקום הראשון.
מה זה אופטימיזציה?
וקישורים נכנסים זה לא רק "PageRank" שהחשיבות שלו היא יחסית זניחה. אתה מוזמן לקרוא - יש המון המון מאמרים בנוגע להערכת קישורים, וותק, כמות מ-C-Classים שונים וסוגי הערכות שונות בנוגע לאתר משחקות כאן תפקיד.
ויש דבר אחד שלא ציינת - וזה השפעת הגולשים.
גולש שחיפש "חתול ירוק" ונכנס לתוצאה השנייה - אז גוגל מסיק שהתוצאה הראשונה פחות רלוונטית.
גולש שחיפש "חתול ירוק", נכנס לתוצאה הראשונה, ואחרי דקה נכנס לתוצאה השניה - גוגל מבין שהתוצאה הראשונה כנראה הרבה פחות רלוונטית.
יש On Site - כל מה שבתוך האתר (כותרת, סידור מבנה, מפות אתר למיניהן וסוגיהן),
יש כל מה שמחוץ לאתר - קישורים, איזכורים של שם האתר וכו',
ויש את תגובת הגולשים.
בעבר ה-On site היה הרבה יותר חשוב - ובהקצנה, היית יכול להיות בעמוד הראשון אם כתבת מספיק פעמים את הביטוי והוא הופיע בווריאציות שונות. הקישורים היה עוד משהו בנוסף - ולגולשים כמעט ולא הייתה השפעה.
כיום, מה שמשנה בעיקר זה הקישורים הנכנסים. תגובת הגולשים והתוכן הם "במקום השני".
ה"מהפכה" הבאה שגוגל מדברת עליה - פרסונליזציה אישית שזה כבר משהו שקורה ברמה יותר נמוכה כיום - זה שתגובת הגולשים תהיה הרבה יותר חשובה פר גולש. אבל זה כבר משהו פחות רלוונטי.
בהצלחה.