ציטוט:
נכתב במקור על ידי Vitalist
גם אני לא אומר אל תלכו לקרבי.... כמובן שזה חשוב מאוד שאנשים ילכו לקרבי.
ואנחנו צריכים להודות כל יום על זה שיש משהו שמוכן ללכת לסכן על חיו כדי שנחייה בבטחה,
אבל מי שלא רוצה ללכת לקרבי והתקבל ליחידה ג'ובני'קית כזאת או ואחרת שהצבא הגדיר אותה כחשובה (ונתן לה אפשרות לגייס גם אנשים עם פרופיל גבוה) לא צריך להרגיש רע לגבי זה וגם הוא עושה עבודה חשובה מאוד.
סך הכל אנחנו מתמודדים עם מדינות כמו איראן ואני לא באמת חושב שזה יפתיע משהו (אם הוא יחשוב לרגע) שמדינות כמו איראן למשל משקיעות הרבה מאוד תקציב ושמות אנשים מאוד חכמים ובלי ניסיון עבודה רב בתחום הטכנולגייה הצבאית (אפשר גם להבחין בעובדה שבאולמפיאדות של נוער בתחומים המדעים אירן עוברת בהרבה את ישראל), וכשישראל שמה מולם ילדים בני 18 חשוב שלפחות שהם היו מבין הטובים ביותר.....
|
הבעיה היא שכמות בלתי רגילה מנסה לתרום בדרך לא קרבית. בין אם באמת מדובר ברצון לתרום, היוקרה שבדבר או ג'וב לאזרחות... יותר ויותר מנסים להתחמק משירות קרבי ופונים לג'וב כלשהו.
שוב, אני לא מדבר על המש"קי עץ גולני למינם... אלא על אותם חיילים שבוחרים לתרום בצורה "אינטלקטואלית" כפי שמישהו פה בחר לתאר ומזניחים את החיילים העומדים במחסום. אתה יודע כמה רכזי התרעה, מש"קי מד"ק וכו' יש בצה"ל? תאמין לי שלא חסר. אלו התקנים שתמיד מאיישים. כשחסר, צה"ל יודע למלא. הלוחמים בשטח הם אלו שחסר להם כוח אדם, וחייל אחד פחות בגזרה או מחסום זה סיכון חיי אדם.
מי שרוצה לתרום בג'וב, כל הכבוד על הרצון לתרום. עכשיו צריך להתעורר ולהבין שזה לא "אני אהיה במודיעין ואתרום לא פחות מקרבי אם לא יותר, אז למה ללכת לקרבי?", אלא "אני רוצה לתרום, אני אפקח את העיניים ואבין שאם אני יכול לשרת כקרבי (ויש אינסוף בחורים מבריקים שלא יכולים לשרת בקרבי), אז למה לא לתרום?".