חבר חדש
|
סטטיסטיקות -
אני חושב שרובנו משתמשים ב Google Analytics או בתוכנת סטטיסטיקות אחרת, זה נפלא וזה נהדר וזה נותן לנו תמונה מלאה לגבי מה שקורה אצלנו באתר
היתרון העצום בלראות גרף של מה שקורה לך באתר הוא העניין הויזואלי, אתה לא יכול לפספס, אתה רואה קו שעולה או יורד, ואני בכוונה לא רושם קו שנשאר אותו דבר, כי מניסיון שלי מה שלא עולה יורד..
עד פה הכל טוב ויפה, אבל מה עם למדוד את זה גם בעסק שלנו?
אני בטוח שכמעט אף עסק כאן לא מייצר לעצמו גרפים שמשקפים לו את מצב העסק שלו עכשיו נכון לרגע זה, גם דוח של רואה חשבון זה הכל טוב ויפה אבל זה כבר היסטוריה מאוד ישנה
עסק חייב תמיד להיות עם יד על הדופק
חבר שלי, שיש לו עסק בתחום הטקסטיל היה בעננים , ישבנו לשתות קפה, והוא מספר לי כמה העסק שלו הפך למכונה שמייצרת מזומנים, כמה חודשים אחרי זה נפגשנו שוב ופתאום הוא מספר לי שהוא בקריסה והוא לא יודע למה
מבירור קצר שעשינו ביחד, ראינו שכמות הכניסות לאתר שלו התחילה לרדת משמעותית כבר שבועיים לפני שנפגשנו , וגם את הסוכן שהסטטיסטיקות שלו היו הכי גבוהות הוא פיטר
אז למה הוא היה בעננים? כי הוא חשב שהוא במצב טוב, הוא היה במצב טוב והיה לו הרבה הכנסות, אבל ההכנסות האלה היו של תקופה קודמת שפשוט הן התעכבו
אם הוא היה מנהל את העסק עם סטטיסטיקות מאוד חזקות, הוא היה יכול לזהות מי הסוכן שכן היה כדאי לו לפטר כדי לחסוך בהוצאות (רמז: אם הוא היה מודד להם את הסטטיסטיקות, הוא היה מפטר את זה עם הנמוכות) , והוא היה מזהה ירידה בכמות ההזמנות, ויודע, שאם יש ירידה בכמות ההזמנות,ה אומר ירידה בגרף הרווחים בעתיד
אז מה כדאי לכם למדוד בעסק שלכם?
1. דברים שקשורים למוצר שלכם/דברים שקשורים להתקדמות הפיתוח במוצר שלכ
2. סוף ו/או סיום של תהליכים כלשהם בעסק
3. אזורים (לדוגמה: ביצועים של איזור המכירות, מספר לקוחות, מספר חשבוניות שיצאו, מספר הזמנות)
4. דברים שהייתם רוצים לראות שיפור בהם
כשאתם מודדים את הדברים האלה והגרף עולה, סימן שאתם או אחד העובדים שלכם גרם לו לעלות
אם הגרף יורד, כנראה שאתם עשיתם משהו שגרם לו לרדת, או לא עשיתם משהו שהייתם צריכים לעשות ובגללו זה ירד
משהו לגבי סטטיסטיקות
לא, זה לא המתחרים!
זה לא בגלל מזג האוויר!
זה לא בגלל שזה החגים!
ו ל-א !!! זה לא בגלל המיתון!!!
כל עוד לא מדובר באסון טבע (צונאמי לדוגמה), אם יש ירידה בסטטיסטיקות זה תמיד אבל תמיד בגלל פעולות שעשיתם או לא עשיתם.
עסק שמתנהל נכון יצמח בכל תקופה, גם ב"מיתון"
בשנה האחרונה הסתכלתי על הרבה עסקים יפים שפשוט פרחו כי הם עבדו כמו שצריך
תחשבו על זה ככה, אם אתם תאשימו את המיתון, אז זה כבר לא בידיים שלכם, זה המיתון, אתם תשבו ותחכו שהוא יעבור
אבל אם תבינו שאתם יכולים לעשות משהו בנידון ויש בכם יכולות של מנהלים אמיתיים, אתם תהפכו את העולם ותמצאו פיתרון שישנה את זה
אני מכיר מישהי שהיא דולה, תומכת לידה, לאחרונה, בעקבות ה"מיתון" לטענתה אין לה הרבה עבודה ו "אין מה לעשות" כי "אצל כולם זה ככה עכשיו"
הוכחתי לה שהיא טועה ובאמצעות כמה דברים פשוטים היא ראתה איך היא יוצאת מהמצב הזה
זה על קצה המזלג עניין הסטטיסטיקה, יש עוד רבות ללמוד על הכלי המדהים הזה שנקרא סטטיסטיקות ,
ועוד משהו שדיי בוער לאחרונה וזה אשראי,
חברה תבינו, כשעסקים ממונפים מדי זה מסוכן, זה כמו סרטן,
מדינות שלמות יפלו על זה, תראו מה קורה בדובאי לדוגמה,
עסק תאמינו או לא, צריך לחיות על הון עצמי! לא על אשראי של בנקים
יש מקרים שבהם אשראי הוא טוב ולפעמים אפילו הכרחי אבל אנשים היום לוקחים אשראי סתם
הדבר הראשון שלומדים היום במנהל עסקים זה מימון ואשראי, ולמה? נחשו... הבנקים מרוויחים מזה, ואיפה שיש רווח יש כוח ושליטה
אגב, אני עשיתי לי חוק, מאוד חזק, כמו שאי אפשר לא לשלם מע"מ (נסו לא לשלם להם, תראו מה יקרה חח) הוספתי לעצמי "מס"
בכל חודש, על כל הכנסה שלי בניכוי מע"מ (לדוגמה אם הכנסתי 10 אלף שקל כולל מע"מ, אז מ8 וחצי) אני לוקח 15% ושם בצד,
5% הולכים לחיסכון למה שלא יהיה, לדוגמה, נגנב המחשב, נשרף השרת, צריך לשפץ משהו דחוף במשרד, זה חיסכון של מה שלא יהיה
5% הולכים למחקר ופיתוח, לדוגמה, עכשיו אני נכנס לתחום חדש שמאוד מעניין אותי וצריך פה 50 אלף שקל לשרתים, אז את הכסף אני לוקח משם
5% הולכים ל"קופת נדלן" , יום יבוא ותרצו לרכוש נכס להשקעה, הכסף או חלק מהכסף יבוא משם
וזה משהו שלא משנה מה, אני שם בצד, כמו שאני לא יכול להתחמק מלשלם מס הכנסה ומע"מ , ככה אני לא יכול להתחמק מלשים את הכסף הזה בצד
תאמינו לי שזה יכול לעזור לכם מאוד בעתיד
שיהיה בהצלחה :]
|