ציטוט:
נכתב במקור על ידי Camel
דיברתי עם נציג שלהם כאשר הוא ציין את הדבר הבא:
אחסון שרת U1 בקו 10 מגה פרטי בחווה של 012 => 410 + מע"מ. (בסדר... נניח)
הוא אמר בנוסף ש.. "תחזוק השרת" (עדכונים ובלה בלה בלה) => אפשר לקנות בנק שעות של 10 שעות בעלות של 2600 ש"ח + מע"מ או תשלום חודשי של 700 + מע"מ עבור "תחזוק מלא".
מה בדיוק הם עושים ב "תחזוק המלא" הזה?
אשמח לדעת...
והאם בנאדם שבאמת בור ועם הארץ בלינוקס לא יכול לאבטח את השרת שלו בעצמו או משהו באיזור ?
|
אישית אני לא ממליץ לך להתנהל ישירות מול 012, אלה לפנות לחברה שבבעלותה ארונות תקשורת ב012 לצורך העניין ( יכול להיות בכל ספק ) , כאחד שלא מבין בלינוקס, זו תהיה החלטה נבונה ורעיון טוב, תוכל להנות מחברה שזו העבודה שלה העיקרית והיחידה ( אירוח שרתים\הוסטינג) , ולא להסתמך על גורם כמו 012 שזהו רק תחום קטן מבין שאר העיסוקים שלה.
לדוגמא עממית - כשאתה הולך למכונאי רכב, הוא מסדר את המנוע, כשאתה הולך לחשמלאי רכב הוא מסדר את החשמל , כשאתה הולך לאחד שאומר לך שהוא עושה את הכל בייחד . . . - אני מתרחק מכאלה.
לא מסתדר לי שתחזוק מלא עולה יותר זול מבנק שעות, בכל מקרה המחירים האלה נשמעים סבירים במידה ואתם מדברים באותה שפה,
כשאתה אומר תחזוק , למה אתה מתכוון בעצם, מה אופי השרת שאתה הולך להכניס לפרודקשן(אפליקציות מסויימות?)
למשל מסד נתונים ORACLE , ידרוש שיהיה לך איש DB שמבין ויודע לעבוד עם המערכת הזו, לעומת זאת אפליקציות שרתי משחק , כל ילד היום יכול להריץ לך.
תהיה ברור מול המארח שלך ותבהיר בדיוק מה אתה מחפש ודורש - שלא ימכרו לך שירות שאתה לא באמת צריך אלה רק את מה שיענה לצרכים שלך.
בנשואי האבטחה, אם אתה לא מבין בלינוקס, עדיף לך לתת את השרביט לאדם אחר שיטפל לך בשרת, זה מעבר מלהפעיל את העדכונים \ להגדיר עדכונים אוטומטיים - הרבה מעבר לכך.
ומה לגבי גיבוי?
מקווה שזה עוזר טיפה.