ציטוט:
נכתב במקור על ידי Slash
כמה שטויות בשרשור אחד ...
מי שחושב שהוא יצא מח"יר עם אחריות ויכולות פיקודיות שיצא מהסרט , אני מכיר הרבה חבר'ה קצינים , מפקדים במערך הלוחם , יש לי חברים ביחידות מובחרות .
מי שנכנס לצבא עם אחריות ויכולת פיקוד נשאר עם זה ומי שלא עדיין ילד קטן , אולי בצבא הם נראים אחראים אבל בסופשי שבוע הם עדיין אותם ילדים טיפשים שמורידים בקבוק וודקה ונשכבים על הכביש ורק מחכים שחייל ג'ובניק כמוני יחזיר אותם הביתה בשלום .
קרבי זה לא בחירה , שולחים אותך לשם .
אם כבר קרבי ויש לך אפשרות אז סיירת .
ואם יש לך אפשרות הייתי הולך כל יום ליחידה טכנולוגית , שמה לומדים אחריות לא פחות מח"יר ותורמים רוב הפעמים אפילו יותר .
הנשק של צה"ל זה בחומר האנושי שלו ולא בנשקים שלו .
כל אחד צריך ללכת לכל הזימונים שמציעים לו ולתת לצבא להחליט לאיפה לשלוח אותו , המיון של הצבא גרוע , אבל הוא יהיה יותר טוב אם אנשים יפסיקו לשגע אותו עם כל הבקשות שלהם .
|
הכל תלוי בבנאדם... מי שיגיע גם ליהיות שקמיסט ייצא מזה עם מקסימום ערכים שיצליח לרכוש,כמובן,
במסגרת התפקיד.
אני כבר שנה ו-10 נמצא במקצוע טכנאי דרג א'. מילים יפות לטכנאי F-16.
אני עובד הרבה יותר (הן מבחינת שעות ומבחינת עבודה) מרוב הקרביים (בהשוואה, אני לא יושן בשטח ולא עומד במחסומים).
ורכשתי גם יידע ניהולי/פיקודי. כי לדאוג לאדם ולדאוג למכונה זה שני דברים שונים אבל נעשים במקביל.
כל אחד שייקח את עצמו בידיים ולא משנה אם אתה מש"ק ממטרות/נשק/לוחם/טייס, ותפיק ת'מקסימום.
בשורה התחתונה כל חיילי צבא ההגנה לישראל בין אם זה המערך הטכני או תומך לחימה מסייע,
לוחם או טייס או רב-חובל. כולנו יחד שומרים על תושבי מדינת ישראל ועל שטחיה הריבוניים
באדמה באוויר ובים. ולא תמיד בדרך ישירה.