ציטוט:
נכתב במקור על ידי Slash
MasterT , אני חושב שאתה מונע מגישה מאוד לא נכונה , אתה נע מגישה שכולם צריכים לעשות , ושאף אחד לא יצא פריאר , אתה יודע מה ? אני מרגיש פריאר לשלם עוד מיסים על חיילים מבוזבזים .
אני מעדיף לשלם 10 אחוז פחות מיסים ולקצץ 40 אחוז מהכוח אדם בצה"ל או לחילופין לשלם את ה10 אחוז האלה ולטפל בפשע ובחינוך הגרוע שיש במדינה הזאת .
וכן , אני חושב שפסנתרן מצטיין צריך לקבל פטור משירות בתנאי שהוא מייצג את ישראל במסגרות שונות , ופיזקאי מחונן צריך לגשת לעתודה או לחילופין לקבל דח"ש ולסיים את התואר שלו ,לעבוד בשביל צה"ל ואם הוא לא מוכן , אז שיתגייס ל3 שנים וישלים אחר כך , פיזיקה זה מקצוע שאפשר לעסוק בו גם בגיל 60 .
בכללי כל אדם אשר מייצג את ישראל במסגרות שונות יש לתת לו פטור משירות .
|
לאנשים ש"תורתם אמונתם" (שאני מעריך מאוד) יש פטור מהצבא.
פתאום חצי מדינה דתית. מה אתה אומר?
עכשיו - את האלה שמשקרים עוד יש דר לתפוס - בודקים בישיבה, שואלים...
אבל מישהו שאומר "אני לומד פיזיקה, חבל".
הצבא לא יכול לרדוף אחרי כל אחד.
אני אשאל אותך שאלה. הממשלה עכשיו עושה רפורמה. שולחים 40% (ובאמת שאם אתה חושב ש-40% מצה"ל הוא מיותר אתה טועה) הבייתה. משקיעים את הכסף ב... חינוך, משטרה - מה שלא יהיה.
מחר פורצת מלחמה והרבה אנשים מתים. אתה זה שרוצה להיות מאחורי ההחלטה הלא נכונה של להוריד את כוח האדם?
יש כמה עשרות אלפי חיילים בכל החזיתות של ישראל. הם לא עושים כלום - אבל אם הם לא שם יהיה אסון.
אי אפשר לעשות סקר על כל אחד "כדאי לשחרר אותו.. לא כדאי..." כולם מתגייסים.
ולמה שהבן סהר הזה לא יתגייס ואני כן? למה מי הוא?
אין שום חייל מבוזבז במדינה. יש חיילים שלא מנוצלים עד הסוף - ומה לעשות, אי אפשר לפתור את זה.
תחשוב על זה ככה - עד עכשיו אתה חיי?
כן או לא?
אם כן, כנראה שהשיטה נכונה. ולפני שאתה עושה שינוי דרסטי - תחשוב טוב טוב על כל ההשלכות שאתה לא מדמיין.
ציטוט:
וכן , אני חושב שפסנתרן מצטיין צריך לקבל פטור משירות בתנאי שהוא מייצג את ישראל במסגרות שונות , ופיזקאי מחונן צריך לגשת לעתודה או לחילופין לקבל דח"ש ולסיים את התואר שלו ,לעבוד בשביל צה"ל ואם הוא לא מוכן , אז שיתגייס ל3 שנים וישלים אחר כך , פיזיקה זה מקצוע שאפשר לעסוק בו גם בגיל 60 .
|
מה? שפסנתרן מצטיין יקבל פטור כי הוא "מייצג את ישראל"?
שפיזיקאי מחונן יקבל דח"ש וא הוא לא רוצה - אז הוא יעבוד בשביל צה"ל (וצה"ל עוד ישלם לו על זה?).
עתודה זה עדיין שירות בצבא - תלפיות, חבצלות.
גם כדורגל אפשר לעסוק בגיל 21.
ודווקא פיזיקה זה דוגמא מצויינת למקצוע שעדיף ללמוד בגיל הכי צעיר שיש.
איך תחליט איזה פסנתרן מייצג את ישראל? ואם הוא באמצע הפסיק? ואם ככה ואם ככה?
רק להקים יחידה שתעסוק בזה תעלה הרבה יותר ממה שאתה משלם היום.
ונחזור לשאלה - למה שבן סהר לא יתגייס ושמישהו אחר כן?
ברור שצריך לעשות שינוי.
אבל אף אחד לא רוצה להיות הזה שיעשה שינוי ובגללו תנזק המדינה. כי כסף? בא והולך. אבל ברגע שיתחילו לתת פטור כאילו אין מחר - לא יהיה אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
לזרוק דברים זה קל. זה פשוט.
אבל,
תאמין לי שיש למשרד הביטחון עשרות יועצים ומספיק אנשים חכמים.
לצה"ל יש עשרות יועצים ומספיק אנשים חכמים.
אם אין לך תואר בכלכלה - אל תקרא תיגר על מי שיש לו ודואג לתקציב השוטף של משרד הבטחון וצה"ל.