ציטוט:
נכתב במקור על ידי eranep
שלום,
יש לי אתר לצפייה בסרטוני וידאו (עד 4 מגה כל סרט) ואפשרות להעלאת סרטונים חדשים מצד הגולשים.
אני בונה על כ 1000 גולשים ביום.
האם המפרט הבא יכול להספיק לי?
Processor: Quad Xeon 5410
RAM: 16384 MB
Disk Space: 2x1000 GB SATA
Bandwidth: 20000 GB
ושאלה נוספת: האם סרטונים מיוטיוב שאני שם באתר נכללים בחישוב של התעבורה החודשית? (אני לא מריץ אותם דרך האתר שלי אלא רק עושה להם embed)
תודה רבה
|
1000 גולשים ליום , זה לא הרבה בכלל ביחס לאתרי תוכן, כמות הראם שכתובה שם מוגזמת לחלוטין אלא אם כן אתה יודע לנצל אותו בחכמה ... ( זה שטויות מה שאמרו על המעבד שלא יתן לראם להתבטא, כי הראם יכול לשמש לעוד כל מיני דברים אם יודעים לדבר איתו נכון ).
התעבורה החודשית שאתה רושם היא 20 טרה , זה עבודה בעיניים לספר על מגבלה כזו.
או שלא מגבילים באופן לוגי , ונותנים לחומרה לעשות את שלה ( הגבלה של מהירות דיסק קשיח \ חיבור \ עומסים בנתבים של הספקים ), או שמגבילים לכמות שפויה יותר ( למשל 5 טרה זה מה שמקובל בהרבה מקומות מכובדים ).
הדיסקים שרשמו לך כך 2X1000 , הם מתכוונים שאתה תיישם אותם בצורה של RAID 1 , על מנת שתיהיה לך ייתירות לנתונים וביצועים מעט טובים יותר.
בכל מקרה אני לא ממליץ ואפילו מזהיר אותך שלא תעשה RAID 0, זה יכול לעלות לך ביוקר (הלך אחד הלך הכל ) , ולך תשחזר עכשיו... ( אפשרי לשחזר , אבל זה לוקח מלא זמן וצריך את הידע ).
המעבד יענה לך על הדרישות בצורה מספקת לחלוטין , אני מסתייג מלהגיד overkill , כי מה שבאמת יגביל אותך פה זה הדיסקים הקשיחים וכרטיס הרשת.
הייתי מציע להסתכל על פתרונות של דיסקים יותר מהירים (SAS), או פיזור התוכן על פני מספר שרתים קטנים על מנת להנות מזמינות גבוהה יותר.
אמנם גם דיסקים של SATA II יעבדו מצויין בשבילך , אבל כאן נכנסת שאלת התקציב למשוואה, ואת זה רק אתה יכול לדעת.
בהצלחה בבחירה!
אם יש לך שאלות אשמח לעזור בפרטי.