זה אומנם נכון, במקרים מסויימים שימוש בשיטה הזאת יכול לעזור. אבל מהניסין שלי (ואני די בטוח שזה הקריטריון החשוב ביותר כיום וניסיון זה לא משהו שחסר לי):
1. אני בטוח שהוא לא יריץ את הפקודה על טבלה עם 100,000 רשומות אלה הרבה פחות, שבמקרים כאלה הפקודות CONCAT ו IN יעבדו מספיק מהר (לא יודע אם יותר מהר השיטה הנוספות) אבל בהחלט משהו שהוא לא מורגש למשתמש.
2. שיטה זו היא לא משהו שמתכנת בסדר גודל של פותח האשכול מעוניין לעבוד איתו, אם הוא שואל שאלות כאלו.
3. אין ספק שימוש ב LIKE בהחלט יעשה סריקה לאורך כל הטבלה, אבל שוב ראו #1 ובנוסף אפשר בהחלט לכתוב את זה בצורה אופטימלית עם שימוש ב LIMIT או DISTINCT וכדומה, לא חסר.
אז אומנם יש לכם תאוריה טובה, אבל תאוריה זה לא מה שמביא לכם את הלקוחות, העבודות הטובות והכסף ברוב המקרים. לא פעם ולא פעמיים כתבתי פונקציות לחיפוש, קישור פריטים אחד לשני ודברים נוספים אחרים שצורכים הרבה משאבים, וזה מה שאני למדתי מניסיון (מעשי!).
ציטוט:
וואדים הראש שלך בכלל בענניםן בנוגע ליעילות...
|
אני לא יודע אם זה השחצנות שלך מדברת, הילדותיות שבך או הליצנות, אבל אני יכול להגיד לך די בבטחון מלא. שאתה מה שאני כבר עשיתי ועברתי אתה עוד לא נגשת לשם. זה אומנם נשמע שחצני מדי, אבל לא השראת לי הרבה ברירות.