עוד משהו באותו ענין. לשם דוגמא, יש איזה שהוא שירות שעלותו לנותן השירות היא נאמר 2 ש"ח ליחידה. נותן השירות הוא איכותי. בשוק מסתובבים נותני שירות נוספים באותו תחום, והמחירים שהם מצעים הם בין 20 ל-50 ש"ח ליחידה. כל אחד מנותני השירות רוצה גם להרוויח, חלקם ותיקים חלקם חדשים בשוק. אותו אדם רק נכנס לשוק, אבל הוא עצמו יודע שהוא מאוד איכותי (ובדיעבד יתברר שגם צדק). יפנה אליו לקוח והוא יציע לו מחיר של 5 ש"ח ליחידה (עדיין משאיר לו רווח אבל הרבה פחות ממה שמבקשים כל האחרים). ככה יפנו אליו כמה, ואח"כ ישמעו חוות דעת של אחרים שיאמרו להם: "אם הוא מציע כל כך בזול סימן שהוא גרוע". הרוב ישמעו ל"עצות" ובודדים יבחרו בו. בסופו של דבר כל מי שיפנו אליו יקבלו מוצר איכותי, גם חלק מהאחרים יקבלו מוצר איכותי אבל ישלמו הרבה יותר, ואחרים גם ישלמו יותר וגם יקבלו מוצר גרוע. חלק מאלה שלא ירצו בשירותיו זה יהיה בגלל המחיר "הזול מידי" ואחרים בגלל ש"הוא חדש בשוק".
אז אני לא אומרת שכל מי שמציע משהו מפתה הוא טוב, אבל פעמים רבות מי שיציע דבר כזה זה יהיה או בגלל שהוא פשוט מסתפק ברווחים קטנים יותר או שהוא חדש, וזו דרכו לרכוש לקוחות. אז האם לכל מי שחדש ו/או זול אין זכות קיום? אולי מי שמציע לי הוא יחסית חדש, ועדיין לא אוכל למצוא עליו ביקורות מספיקות (לא חיוביות ולא שליליות), ואולי הוא בא לקראתי מסיבות אחרות. נכון ... יש בזה סיכון, וגם אם מישהו יתן לי שנה או שנתיים ניסיון עדיין יש סיכון (גם עבורי), אבל 3 חודשים הם זמן סביר להכרות הדדית ולניסיונות שלי לרכוש לקוחות.
אגב, מחיפושים באינטרנט הספק הנוכחי שלי הוא ותיק ויש לו מוניטין, ואני רואה שיש לו לקוחות בעלי שם. זה עדיין לא מונע ממנו לתת לי שירות גרוע מהיום הראשון, ולו דווקא שילמתי (אמנם מחיר מוזל, אבל שילמתי). אז מה? מי שרציני יתן תקופת ניסיון הגיונית ושני הצדדים יכולים להרוויח מזה.
ושלא תחשבו שהדוגמא שהבאתי בראשית הודעתי זו הם דמיוניים, נתקלתי לאחרונה בהרבה כאלה שעל אותו מוצר אחד מציע 6 או 7 ש"ח, אחרת 30 ש"ח, ואחרים אפילו קרוב ל-200 ש"ח, וזה מוצר שכל עלותו לא יותר מ-5 ש"ח.
Last edited by שרה63; 11-02-09 at 03:01..
|