ואני מאמינה שדווקא חברה שמכבדת את עצמה לא תחשוש לתת סיכוי גם למתקשים. בעיקר במצבנו היום, שאנשים לא יכולים להרשות לעצמם הוצאות לפני שהם בודקים היטב את הסחורה. אני מאמינה שחברה שתסכים למה שאני מבקשת, וביחוד אם תנהג כך לא רק כלפי היחידה, סיכוייה להצליח ולשרוד עולים על של חברה אחרת. כי נאמר שיפנו לחברה כזאת אפילו עוד שניים או שלושה עם בקשה כזאת, והחברה תסכים לזה. מה יקרה (כמובן יתכנו גם מצבי ביניים, אבל אביא את הקצוות בלבד)?
במקרה הגרוע, אני או הלקוח שכמוני לא נצליח ונפרד מהחברה לאחר 3 חודשים. כמה הפסידה החברה על לקוח כזה? אפשרות של רווח על 3 חודשי אחסון, אם היה מגיע לקוח אחר ומוכן לשלם. כלומר בין 100 ל-200 ש"ח. האמנם המקום שינתן לי הוא שימנע ממנה לקבל לקוח אחר באותו הזמן? אם זה המצב אז החברה במצב גרוע. חברה שמנוהלת כראוי לא תרגיש בסכום הזה. אבל זה למקרה שלא אצליח ונפרד לאחר שלושה חודשים. אבל מה יקרה אם כן אצליח? אפילו אצליח בקטן, אבל עדיין אצליח. זה אומר שעל כל שקל שהחברה "מפסידה" עלי באותם שלושה חודשים, היא מרוויחה סכום אחר. הרי רק אם יהיה לי מקום לאחסן את האתר שלי יהיה לי מה להציג ללקוחות פוטנציאלים, ורק מי שיש לו לקוחות חברות האחסון מרוויחות ממנו. אז חברה שמכבדת את עצמה יודעת שתחילת הדרך היא קשה, ושבועיים עד חודש לא רק שלא תאפשר לי ללמוד אותם כראוי, אלא גם להם לא תאפשר להכיר אותי. נאמר שבתחילת הדרך אצליח להביא רק לקוח או שניים וגם הם קטנים (ענין של מזל), הרי כל לקוח שנוסף לתיק העבודות מגביר את הסיכויים ללקוחות נוספים וכבדים יותר. אז מי שלא יתן סיכוי של ממש לשכמותי, סיכוייו להפסדים גדולים הרבה יותר. אני לא יכולה להבטיח שאני כזאת, אבל תחשבו על אדם מאוד מאוד מוכשר, שאין לו תקציבים לפרסם את עצמו, מי יכיר את כשרונותיו בראשית דרכו? אז בלי שיתנו לו סיכוי לא יצמח, אבל אם יקבל תקופה סבירה של סיכויים, עם הזמן יותר אנשים ישמעו עליו ויגיעו אליו מלקוחות רציניים. מי ממלבדו ירוויח מזה? קודם כל מי שנתן לו צ'אנס.
אז מי שרציני יציע הצעה רצינית, ולא בדיחה של שבועיים או חודש, יעשה את זה לא רק למעני, אלא בעיקר בשביל שאם אצליח יהיו גם לו עוד לקוחות.
הטעות שלי עם הספק הנוכחי היא שבגלל שכבר היה לי לקוח נלחצתי להשיג מהר מקום אחסון, ולא עשיתי סקר שוק מספק. עכשיו אני כן עושה זאת והחלטתי לנסות להשיג לקוחות נוספים רק כשיהיה לי כבר מקום אחסון שאני סומכת עליו ולא להיפך. אז מי שרציני יציע הצעה רצינית. מי שלא רוצה לתת סיכוי, ומוותר ככה בקלות, שיהיה לו בהצלחה.
|