View Single Post
ישן 13-01-09, 09:15   # 9
vadimg88
חבר מתקדם

מיני פרופיל

vadimg88 לא מחובר  

לא ממש לא. לפחות לא משהו שאני מסכים איתו. התעודה הזאת נותנת לך כמה דברים:

דבר ראשון והכי חשוב (לדעתי) הוכחה לעצמך שאתה יכול. ללכת לעשות מבחן (שזה בעצם מבחן הנדסה) ולהצליח בו זה כבר נותן לך בטחון עצמי ובטחון במה שאתה עושה. בין אם זה תעודת מהנדס או תואר הישג זה הישג.

דבר שני ולא פחות חושב זה הסטטוס שלך מרגע שעברת. אם תקח את סך הכל המתכנתים בארץ (לצורך הדוגמא שעובדים עם PHP) ותסתכל בכמות מביניהם שבעצם נגשו ועברו את המבחן אז תראה שאתה בין עשרות של מתכנתים בלבד בארץ שבעצם יש להם את התואר הזה. (שדרך אגב מרבית אלה עם התואר בארץ עובדים ב ZEND) זה כבר נותן לך יתרון לעומת השאר.

דבר שלישי זה הוכחה אני בטוח שמעסיק שמחפש אחר מתכנת PHP יחפש שני דברים דבר ראשון והכי חשוב זה הניסיון שלו אז אם יש שני מתכנתים עם אותו פרק זמן ניסיון ואחד מהם הוא מהנדס ZEND שעבר את הבחינה אני די בטוח ב 99% שזה עם התעודה יקבל את העבודה. הרי בסופו של דבר מעסיק מחפש אחר משהו שיכול לבצע את העבודה בכמה שפחות זמן וכמה שיותר טוב. לא חשוב לו אם הוא מהדנס, עם תואר שני או דוקטורט. הוא רוצה שהעבודה תתבצע בצורה הטובה ביותר והמהירה ביותר. מי שיעשה את זה הכי טוב ומהר יקבל את העבודה.

כמובן שזה תעודה לכל דבר ולרשום את זה בקורות חיים ביחד עם הניסיון התעסוקתי יכול רק להועיל לך. שלא לדבר על זה שאתה כמובן יכול לבקש שכר גבוה יותר.
אז אם תשאל אותי אם זה שווה את זה, כן. דווקא מאוד שווה לעשות את זה. לפחות ככה אני חושב, כי כמו שאמרתי זה נותן כמה דברים שעוזרים לך להוכיח לעצמך ולאחרים את מה שאתה יכול לעשות.

ואני לא חושב שיש הגבלת גיל אבל אני באמת חושב שמתכנתים מתחת לגיל 18 לא צריכים לגשת, הם לא בשלים עדיין ואני בטוח שאין להם את מספיק הניסיון כדי לגשת לבחינה. כי בו נגיד ככה כמה שלא למדתי היו שאלות שפשוט לא ידעתי ממה שקראתי ולמדתי (ולמדתי במשך תקופה ארוכה לבחינה) וכל מה שהיה שלא למדתי עליו פשוט היה לענות מתוך מה שאני יודע מניסיון. היו הרבה שאלות על הגדרות שונות ב PHP.INI שאת זה באמת לא ממש עברתי עליהם אבל לפי ההיגיון הלכתי ואני חושב שהתוצאות משתקפות.

ואדים.
  Reply With Quote