View Single Post
ישן 01-01-09, 18:26   # 25
KingSnake
חבר מתקדם

מיני פרופיל

KingSnake לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי TelecarT צפה בהודעה
KingSnake,
גם אני לא מאמין גדול, יחד עם זאת.. אני לא אקרא לתנ"ך "ספר מטומטם" ואני לא אשווה אותו להארי פוטר,
יודע למה? כי אני מכבד את האנשים, את רוב העם בארץ הזה.

אני יכול שלא להסכים עם עשרות "גזרות" וצורות החיים שמכתיב עלינו הספר (או "המממשים את דברו"), אבל אם מישהו מאמין והוא מכבד אותי.. אין סיבה שאני לא אכבד אותו.

מעבר לזה ואם זה מוצא חן בעינך או לא,
התנ"ך הוא מה ששימר אותנו כעם.. אתה גר בארץ, אז כן.. היהדות היא דבר מובן מאליו עבורך,
זה שלא מפלים אותך בבית ספר בגלל שאתה יהודי.. זה בגלל שאתה כאן, ומושגים כמו "ברית מילה" או "בר מצווה" נראים לך טריוויאלים.
אולי מעט נסיון חיים (באמת מעט, משלחת לחו"ל או משהו) יתנו לך את התמונה מהצד השני, מה זה להיות יהודי בגולה ומה היהדות (שבסיסה התנ"ך) אומרת להם, גם אם לא במובן הדתי- במובן הקהילתי.

ולשאר,
ההיסטוריה נכתבת ע"י המנצחים,
אין פה עניין של "מי היה כאן קודם", יש פה עניין של מי נמצא פה עכשיו ומה עושים עם זה.

צאו מהסרט, אי אפשר "לזרוק את כל הערבים לים" אם כל פתרון טיפשי אחרי שקראתי עליו כאן,
יש התלהמות אחרי פגיעה באזרחים או בחיילים שלנו.. מובן, אני עצמי אשדודי,
אבל להבדיל אלפי הבדלות.. קחו נשימה, תהיו ראלים.. ותפסיקו לכתוב שטויות.
טוב, אני מצטער אם פגעתי במישהו כי זאת ממש לא הייתה הכוונה.
אני חי בקהילה שרובה מאמינה, וכך גם החברים הכי טובים שלי. לא ניסיתי להמעיט בערכם של המאמינים בספר, אבל בהחלט המעטתי בערכו לעומת חיי אדם (כן כן, גם חיים של מי שלא יהודי), שלפי דעתי- חשובים בהרבה.

ורק שתדע- היה מאוד קשה להסביר לחברים שלי מדוע לא עליתי לתורה, וזה בלשון ההמעטה. אני חושב שהחברה שלנו כאן אפילו יותר מדי מסוגרת.