אני אסגור את הסיפור מצידי בתגובה הבאה:
אנחנו (בצורה לא פלצנית ויהירה) עם (ע"פ כל הגדרה אפשרית) אשר מזוהה אך ורק עם ארץ ישראל. בלי ישראל, נטולי בית. מכוון ואנחנו (בתור מדינה) הגיוניים "לפחות" ברמה כזו או אחרת, אנחנו לא מפלים לרעה בין האזרחים השונים, לא משנה מה דתם. ישנם ישראלים מוסלמים, ישראלים נוצרים, ישראלים יהודים, ישראלים שומרונים, ישראלים בודהיסטים וכל דת אחרת עד אתאיסטים. בניגוד אלינו (ואני כן מפריד בצורה ברורה בין שתי האוכלוסיות), הם לא מחפשים דו-קיום שהוא. אני מעדיף לחשוב שלא מדובר במשהו אישי נגדנו, אלא רצון לאכלס באופן בלעדי את אדמות המדינה. עוד לפני הקמת המדינה בוצעו רציחות שיטתיות של יהודים ומהגרים שונים ע"י הערבים במדינה. אף אחד לא דיכא אותם ואף אחד לא הגביל אותם בצורה שהיא. זה מסתכם בעובדה שאנחנו רוצים לחיות כאן והם לא מסכימים. קרה מה שקרה ונאלצנו לנקוט בצעדים שנקטנו ע"מ לשמור על ביטחון אזרחי המדינה (לא משנה דתם) שנמצא בראש סדר העדיפויות שלנו (כמו כל מדינה שקולה). בעקבות אותם מקרים הגענו למצב שגם הם לא בדיוק אהובים עלינו, וזו אשמתם בלבד. בדור שלנו הם לא יחיו ביחד, וכפי שראינו לפני (התנתקות), הם לא מחפשים עצמאות, אלא מחפשים לסלק אותנו לחלוטין משטחי המדינה. אותה שנאה בסיסית רק גררה עוד שנאה שכרגע נראית לי סתמית. אי אפשר להפטר מהם ואי אפשר לחיות איתם. צריך להגיע לפשרה ואני מאמין שאת הצד שלנו מיצנו. המצב הנוכחי הוא אשמתם בלבד (וכן, אני אומר זאת גם כתושב אשדוד). ישראל היא לא כוח אכזרי ומדכא. ישראל היא אנחנו.
|