View Single Post
ישן 14-10-08, 06:44   # 4
xoox
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

xoox לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי dor77 צפה בהודעה
שלום.
אני רוצה לבנות אתר מדריכים קטן לנושא ספציפי וקטן, משהו שיכול לעזור להמון אנשים.
אני לא צריך שום דבר מיוחד.
ניסיתי ללמוד קצת SQL וירדתי מזה, נהיה לי קשה מדי, חלצערי המדריכים בעברית על הפנים, מתחילים איתך ישר עם תוכנות במקום להסביר צעד צעד.
בכל אופן, ישנן המון מערכות לניהול תוכן כמו 19pages ועוד רבות, שלא פעולות עם מסדי נתונים, אלא קבצים.
זה נשמע משהו ידידותי יותר ונוח יותר.
אשמח לשמוע קצת על ההפשרות זהו, יתרונות, חסרונות (במיוחד חסרונות) ואם אשר מדריך קצרצר אני אשמח.
PHP למדתי עד אמצע הדרך ואני יודע לקרוא את רוב הקודים ברמה הבסיסית - בינונית (אין סיבה לפחד מזה).

אז..תודה רבה לעוזרים וחג שמח לכולם!

מניסיון אני אומר לך...
TXT לא בריא לאתרים עם תוכן רב מהסיבות הבאות:

1. כל פעם שהסקריפט רץ אז הקובץ ננעל בזיכרון (משמעותי במידה ויש כניסות רבות עם שינוים בקובץ).

2. במידה ויש לך המון נתונים שם בקובץ TXT אז תחשוב שכל פעם שאתה תריך את הסקריפט אז השרת מריץ את כל הקובץ וזה לוקח המון משאבים, בוא אני יביא לך דוגמא לזה
היה לי פעם מועדון ICQ על משתמשים שם, כ3500 רשומים בתוך הקובץ TXT, הקובץ שקל כ-800K עכשיו מה קורה? כל פעם שסםתם המועדון היה נטען אז השרת צריך לפתוח את הקובץ, לקורא ולכתוב במידה ויש שינויים
בזממנו ההיתי מאוחסן באיחסון של חברה לא משנה מה שמה, כל הזמן היו מתלוננים שאני תופס משאבים על השרת.
יום אחד קיבלתי קריזה ובניתי א תהסקריפט מחדש, ואת את כל הנתונים המרתי לMYSQL, איזה שינוי מדהים, ומהירות חבל"ז עבד פגז!!!

3. במידה ויהיה לך שם איזה שגיאה לך תחפש את הבעייה אחרי זה בתוך קובץ TXT, תצתרך לעלות אותו ולהוריד אותו לערוך ועממעעייייטטטט!

4. אי אפשר לעשות שם אינדקסים, שזה משמעותי למהירות ושליפת נתונים.

5. זה דבר מאוד מאוד מיושן.

Reply With Quote