View Single Post
ישן 25-09-08, 18:08   # 1
DorOaki
חבר בקהילה

מיני פרופיל

DorOaki לא מחובר  

הצגת עבודה | מערכת העלאת תמונות

שלום קהילת Hosts,
אם אתם זוכרים, העבודה האחרונה שלי הייתה לפני כחודשיים+ (כשהתחלתי ללמוד PHP)
מערכת תגובות שפירסמתי גם אותה כאן להצגה.

אחרי מספר שבועות, המערכת כמעט מוכנה (למעט עיצוב) וכוללת את האפשרויות הבאות:
  • כל תמונה שמועלת לשרת מקבלת ID משלה דרך המסד, שם התמונה, גודל התמונה, אורך, רוחב וכתובת התמונה
  • תנאי שגיאות (שגיאות קובץ גדול מידי, קובץ לא נבחר, סיומת לא נתמכת, אימייל לא תקין - למערכת ה"הערות והצעות" שיפורט במהשך ועוד)
  • לאחר העלאת התמונה לשרת, הקובץ מקבל שם חדש, עם 4 ספרות רנדומליות בתחילת השם על מנת שלא יווצר מצב של שם אותו דבר
  • תווי מיוחדים (רווח, גרשיים, גרש וכו') נהפכים ישירות אל התו _
    לדוגמא, קובץ בשם image name.gif ייהפך אוטומטית אל image_name.gif
  • דף הצגת התמונה, הכולל אפשרויות מיוחדת כמו אורך התמונה, גודל, תאריך העלאה, שעת העלאה וכו'
  • כל תמונה שמועלת לשרת, מועלת אל שתי תיקיות בו זמנית, תיקיה אחת בשם images בגודל התמונה המקורי, ואחת מועלת לתיקיה thumbs בגודל 150 על 150 פיקסלים על מנת להציג את התמונה בגודל קטן.
  • מערכת הערות והצעות, עובד על פי מסד, כל תגובה שמתקבלת מקבלת דרך המסד ID משלה, שם השולח, אימייל, נושא ותוכן ההודעה

התגובות נשלחות לפאנל ניהול של המערכת (לא עבדתי עליו ממש, מספר אפשרויות קטן - בהמשך ייגדל), שאותו תוכלו לראות כאן:
http://musicalz.smartracker.net/tester/admin/
שם משתמש:
admin
סיסמא:
1234
יש ללחוץ התחבר ולא אינטר

בנוגע לאבטחה, כפי שראיתם אני כרגע מתלמד בתיכנות PHP ולא התעסקתי באבטחה,
יש אבטחה בסיסית של חסימת תווים מיוחדים, htmlspeicalchars, mysql_real_escape_string וכו' אך לא יותר מזה, אז אני מבקש נא לא להגיב על האבטחה - המערכת גם נוצרה למטרות לימוד בלבד ולא למכירה/פרסום.

טוב, אז זאת המערכת ואני מקווה שלא שכחתי עוד איזה אפשרות,
אני אשמח לקבל ביקורת על התכנות בלבד ולא על העיצוב שאין
ומקווה לקבל ביקורות בונות, כל הצעה תתקבל בברכה
הרי אני בטוח שעשיתי כמה דברים לא טובים/תקניים

יום טוב לכולם

Last edited by DorOaki; 25-09-08 at 19:06..
  Reply With Quote