View Single Post
ישן 22-07-08, 12:51   # 8
SITEAM
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?]

SITEAM's Avatar

מיני פרופיל

SITEAM לא מחובר  

דניאל (MasterT), אתה מחפש שאנשים בפורום יגידו לך "וואלה, אח שלנו, לך תזמבר אותם יש לך 100% לזכות"? (כמו שזה נראה אתה עוד עלול לחזור לכאן ולשאול אם שווה להתלונן על מי שהמליץ לך לתבוע, כי הפסדת במשפט).

לפני שאענה לך על השאלות שלך, אני אגיד לך שאם אני חו"ח הייתי בעל החברה הייתי תובע אותך על הוצאת דיבה.
מעניין אותך לשמוע למה? בפוסט הראשון שלך אתה כותב שלא תציין שמות, אבל פסקה אחרי אתה מפנה לתנאי השימוש של החברה, כלומר חושף מי הצד השני. אם אני הייתי במקומו, לא בטוח שאתה היית יוצא נקי מזה.

לענייננו:
1. החוק בישראל לגבי עסקאות מכר מרחוק קובע שבעל העסק חייב לזכות באופן מלא לקוח אשר ביטל עסקה מכל סיבה שהיא (ובלבד כמובן שלא קיבל מוצר שבאפשרותו להמשיך להשתמש בו), במידה והלקוח דרש זאת עד 14 יום מיום חתימת העסקה. (אני כמובן לא זוכר את לשון החוק המדויקת אבל אלה רוח הדברים).
לפיכך, החברה לא חייבת לפצות אותך בשום סכום אם לא מתחשק לה.

2. אתה חושב שהטיעון של "חבר שלי כועס עלי" הוא טיעון תקף בבית משפט?

3. אתה משחק אותה ראש קטן: במשך חודש שלם (לטענתך) לא עבדה לך הפניית המיילים. משמע שחודש שלם לא קיבלת מיילים מהדומיין שלך, נכון? זה לא הדליק לך נורה אדומה כבר אחרי יום יומיים? למה לא יידעת את בעל השרת על כך?
יתרה מכך: נניח וההפניה לא עובדת, והפסדת כספים כי נשלחו אליך מיילים שלכאורה לא הגיעו, אתה לא חושב שאחת השאלות של השופט תהיה "אז למה לא נכנסת ישירות לתיבה שבחברת האיחסון?"
להתלונן זה מאוד קל, להוכיח נזק ממשי כבר יהיה לך קשה יותר...

4. התקנון לא במקום בולט? אני לא מכיר את האתר שלהם, אבל לקח לי פחות מ-5 שניות למצוא את הקישור אליו (אם אתה עדיין לא יודע איפה הוא, אני אכוון אותך - יש קישורים גם בתחתית העמוד)

5. להגיע לדיון בבית משפט לתביעות קטנות לוקח כמה חודשים טובים, ודיון בבית משפט לתביעות קטנות עולה "קצת" יותר ממה ששילמת או מגיע לך כזיכוי בחברה. שים לב, שאם אתה תפסיד במשפט, אתה זה שתאלץ לשלם הוצאות משפט, ואולי גם הוצאות עו"ד של הצד השני, אם הוא יחליט לדרוש כפיצוי על הטרחה שגרמת לו.

6. אני לא מכיר את החברה שעליה דנים, אבל אם יש לך כסף להתייעץ עם עו"ד ולהסתכן בתשלום הוצאות משפט, לא היה כדאי מלכתחילה למנוע את כל הסיפור ופשוט לפנות לחברה מקצועית יותר? (ואל תגיד שלא ידעת שמדובר בילדים - אם אכן מדובר בילדים).

7. לפני דיון בבית משפט יש לרוב החלפת מכתבים בין עורכי הדין של שני הצדדים, משמע, שגם אם העו"ד שלך (שאתה כבר תצטרך לשלם לו טרחה על כתיבת המכתבים והתביעה) ישמע רק את העובדות כפי שאתה רואה אותן, הוא יכול לקבל מכתב מהנתבע אם עובדות חדשות ואז יתכן וכבר לא ימליץ לך ללכת למשפט. את שכר הטירחה כבר שילמת, ועכשיו אתה עלול להסתבך עם בעל חברה "עצבני" שיחליט לתבוע אותך על הזמן שבזבז בגללך בעניין הזה.

בקיצור, לך שתה כוס מים קרים, תקנה לחבר שלך גלידה, תעשו שולם ויאללה תמשיך הלאה.
  Reply With Quote