אלי,
רוב האנשים בהיכל נוקיה היו מוזמנים של ההפקה. (קרובי משפחה, קרובים רחוקים, בני אדם שפגשו ברחוב וכאלה).
זה משחק - הישרדות. לא החיים האמיתיים, ולא Y בעשר. זה משחק שבסופו זוכים במיליון שקל. (במקרה הזה, חצי מיליון) ועושים מה שעושים על מנת לנצח - למה להיות ייפיי נפש ולהגיד "אני מתבסס על ערכים", הרי זה סה"כ משחק. אותי איכזב באופן אישי, שחברי המושבעים היו סוביקטייביים והיו בעלי טינה רבה כלפי האנשים שהדיחו אותם. אין להם את זה, פשוט אין להם את זה (אולי משום שאנחנו ישראלים וזה מה שאנחנו?). זה סה"כ משחק, הדיחו אותך? קח את זה בקלות, למה לנצור טינה ולשחק אותה כאילו מחר תבוא אחרית הימים.
הסיסמא של ההישרדות המקורית היא: "לשרוד, להערים לנצח". איך זה בא בכלל בא לידי ביטוי בהישרדות הזאת? הסיסמא כאן הייתה "להנות, לכייף ולעשות חיים". עצוב גם שאף אחד מהמתמודדים לא ראה אף פרק של הישרדות ובא להישרדות ההישראלית על מנת לנצור את זה כחוויה מיוחדת ולא בשביל לשחק את המשחק ולזכות במיליון שקל. וכאן באה לידי ביטוי עליונותו של דן. אני לא רואה את ההישרדות הישראלית ללא דן, תחשוב שלא היה דן. איך היה נראה המשחק? מיושן, מסריח ומגעיל. דן (עם כל העזרה מההפקה) עדיין איכשהו עשה לבד מהלכים אסטרטגיים, הזיז דברים, שיחק באנשים.. כל השאר רכבו על הגב שלו. (במיוחד הנעמה).
את מה שנזכור במיוחד מהעונה הזו, זה את העריכת ווידאו החובבנית, הביזיונות והרמאויות של ההפקה. רוב (!!) הסדרה היה מבויים, פשוט מבויים. ולכל אורך התוכנית יש רמזים גדולים מאוד ששום דבר לא היה כמו שהוא. (יש כ"כ הרבה עכשיו תיעוד לגבי זה שנועם לא ניצח באמת אלא בזכות העריכה, מרינה רצתה להצביע לדן ושיכנעו אותה שלא, מושיק רצה לפרוש מהמשחק עקב התערבות ההפקה אבל הציעו לו את "יושב ראש חבר המושבעים" ועוד...). השיא של הבזיון בא לידי ביטוי בגמר, הצבעת חבר המושבעים למתמודד "הראוי" לאחר צפייה בטלוויזיה של התוכנית (WTF?! איפה נראה דבר כזה?), הכנסת טקסטים של ההפקה לחברי המושבעים (לא חשבתם לרגע שהם קוראים מדף או משהו? o_O) וכו'.
אני לא מבין רק דבר אחד.. איך לעזאזאל CBS ויוצרי הישרדות אישרו לההפקה הישראלית לעשות את זה? הם בכלל מודעים לזה?
|