View Single Post
ישן 11-02-08, 19:28   # 22
Source
חבר מתקדם

Source's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Source

Source לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי k.machine צפה בהודעה
שאלתי פעם מישהו חרדי במי הוא בוחר בבחירות.
הוא אמר לי- אני לא בוחר, אני מצביע. יש לי את הרב שיבחר.

בדת אין שום חופש בחירה, ואין רצון חופשי, ואין דמוקרטיה. בעצם אין כלום חוץ משלטון הרבנים על העם. בצורה מוחלטת. עד כדי כך שאם מישהו מורד ברב, יושבים עליו שבעה (במקרה הטוב) במקרה הרע שולחים את משמרות הצניעות.

כמה שתנסו לסבן את האנשים- אי אפשר להסתיר את זה. כמו ששמים חוט פלסטיק מסביב לעורק כדי לחסום אותו, אז כששמים דת על מישהו, בעצם חוסמים לו את המוח.
קודם כל, אני דתי לאומי ולא חרדי, אז זה כלל לא נוגע אליי. לא תהיה לי שום בעיה להצביע שמאל, אני לא אסרב פקודת פינוי ובקיצור - אני לא חרדי.
אל תהפוך את החרדים למייצגים את הדת. מבחינתי, אני מייצג את הדת, ואצלי יש רצון חופשי, יש דמוקרטיה (אחד מעקרונות הגישה הדתית-ציונית), אין שלטון מוחלט של רבנים, אין ישיבת שבעה על אדם חי, אין משמרות צניעות ואף דת לא חוסמת לי את המוח.
ושוב, כמו שאמרתי אולי אלף פעם, אני מדבר על הרמה הרעיונית ולא מה שקורה בשטח.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי aviho1 צפה בהודעה
צודק, בכלל הדת נוצרה בתחילה כדי לשלוט בעם.

בזמנים שלא היה שלטון חוק ומשטרה היה צורך בדרך שכל האנשים יתנהגו יפה. אז נתנו להם את עשרת הדברות ואמרו להם בגדול תיהיו אנשים טובים תגיעו למקום טוב תהיה אנשים רעים תגיעו למקום רע. ויש איש בלתי נראה שיודע כל מה שאתם עושים אז אל תתכחמו.
יכול להיות שהמטרה של המצוות היא לשמור על סדר בעם, להפוך את האנשים לטובים יותר וכו'. אחת הדעות המרכזיות (שכחתי של מי) אכן סוברת שהמצוות נועדו להפוך אדם לטוב יותר.
ואני מקווה שאני לא אעורר את קצפם של הרבה אנשים פה, אבל אני סבור שדתיים הם בד"כ אנשים טובים יותר. ולראיות - "היי תראו מה הוא עושה ויש לו כיפה"; פושעים נהיים לפתע דתיים לאחר ביצוע העבירה, ע"מ ליצור רושם טוב; וכו'. הכיפה מסמלת משהו שגם חילונים מבחינים בו (וזו המטרה של הכיפה).
בקיצור, לא הבנתי את הבעייתיות במה שאמרת.

ליצירת קשר:
אי מייל + מסן: pizilber@gmail.com
  Reply With Quote