ציטוט:
נכתב במקור על ידי שליחטא
שיורידו מחירים ואז אני יקנה
משחק מחשב ב400 שח ? 350 ?
זה פשוט לא נורמלי המחירים האלה
|
תגיד לי בבקשה איפה אתה רואה משחקי מחשב ב 350-400 ש"ח? המחיר המומלץ לצרכן עבור רוב המשחקים הוא 219 ש"ח, כאשר את הרוב המכריע אפשר למצוא במחירים טובים יותר (אהם אצלנו למשל

).
ובאשר לשאלה, יש לה כמה תשובות.
1. עלות הפיתוח של משחק מחשב נעה סביב מיליוני דולרים. אם כולם/רובם יגנבו את המשחקים, המצב שיווצר הוא אי כדאיות כלכלית לפיתוח המשחקים.
2. בעצם כמו שאתה מוריד משחק ולא משלם עליו, למה אתה לא נכנס לחנות משחקים וגונב אותו מהמדף? הרי זה אותו דבר (לא לשלם על מוצר שעולה כסף ואתה משתמש בו). אז למה במקרה הזה אתה כן מרגיש טוב עם זה?
3. אני מתאר לעצמי שלא היית שואל את השאלה אם (לדוגמה) אבא שלך היה מתכנת משחקי מחשב, מעצב משחקי מחשב, או כל דבר אחר שקשור בתעשיית משחקי המחשב. אבל בעצם הגניבה כן פוגעת בפרנסה של אנשים אחרים.
4. וכמובן ההיבט הראשון, ההיבט המוסרי. יש מוצר, הוא עולה סכום מסויים - זה שאתה יכול לגנוב אותו לא אומר שזה נכון לעשות את זה.
ובתשובה לשאלת ה"יש לך רישיון לווינדוז"? אז כן, יש לי רישיון לווינדוז, ואני בטוח שאני לא היחיד שיש לו רישיון עבור התוכנות שבהן הוא משתמש. אבל לדוגמה Office לא ראיתי לנכון לקנות אז במקום לגנוב התקנתי OpenOffice.