View Single Post
ישן 26-12-07, 06:33   # 49
Kfir.G
חבר וותיק

Kfir.G's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Kfir.G

Kfir.G לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Dima צפה בהודעה
אם לאותם האנטישמים יתברר שאתה יהודי שהתבולל, הוא פשוט יהרוג אותך על המקום, למה? שוב, מבחינתו אתה יהודי וזה שניסית להשתלב בחברה "הרגילה" זה משהו עוד יותר חמור.
אזכיר לך שליהודים היו את כל המניעים להתבולל ולא להאמין בה', למה? כי כשאתה רואה בנאדם נהרג סתם בגלל שלא עשה כלום, תסכים איתי שהאינסטינקט הראשוני של כל בנאדם הוא "אין אלוהים בעולם הזה" (אני מדבר על מלחמת העולם השניה).
אגב, השאלה שלך בכלל לא רלוונטית ואתה הוכחת את זה בעצמך עכשיו.
כתבת עכשיו בעצמך שכל מי שעלה ממניעים שהם לא ציוניים, הוא לא ציוני, אז אם אותו "לא ציוני" יחגוג את חג המולד זה מה שיעשה אותו ללא ציוני? הרי בדיעבד הוא עלה לכאן ממניעים שהם לא ציוניים.
אם לא שמת לב דימה דיברתי על אנשים שלכאורה כן עלו ממניעים ציוניים אבל חוגגים את חג המולד... אין לי שום בעיה עם חג המולד עצמו והאמת שזה דווקא די נחמד לראות עצי אשוח וכאלה (וגם חלק מהאנשים הולכים עם הכובעים המשונים האלה - מצנפת אני חושב שקוראים לזה) ואין לי שום בעיה עם זה שהוא חוגג או שהוא בכלל התבולל. הבעיה שלי היא עם אדם שמתנהג כמו שאמרתי וקורא לעצמו ציוני.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי NDVNDV צפה בהודעה
התכוונת "צדיק באמונתו יחיה"
והתורה בכלל לא נותנת לזה לקרות ומצווה עליך להרוג מי שמנסה "להסית" אותך גם אם הוא ממשפחתך

הציונות אכן תנועה יהודית
אבל אין סתירה בין המסורת של חגיגת החג הזה (אם חוגגים אותו כמסורת בלבד, ולא כאירוע דתי) לבין הרצון למדינה יהודית בארץ ישראל
גם נוצרי יכול לרצות מדינה יהודית בארץ ישראל ואז הוא נוצרי וציוני
לא?
לפי מה שאני מבין לציונות אין קשר לדת מלבד המטרה המשותפת
וכל הפעולות של הציונות שונות לגמרי מהדת ואפילו נוגדת לדת

זוהי דעתי...

לפי היהדות אני עדיין יהודי..
אבל אם אני לא מאמין ביהדות אז מי היא שתקבע מי אני?
=\

--

דוגמא שקשורה בנושא:
אם יהודי חוגג את חנוכה זה אומר בהכרח שהוא מאמין בנס המטופש של הכד שסיפק שמן ל8 ימים?
או שהוא חוגג את החג על בסיס מסורת ולא דת?
אז למה את חג המולד אי אפשר לחגוג כמסורת? מסורת נוצרית.. אבל מסורת כלשהי ^_^
דבר ראשון בקשר לביטוי שהשתמשתי בו
http://www.safa-ivrit.org/expressions/more.php
עכשיו תגיד לי אתה לאותו האדם שהקנה לעצמו מסורת של חג המולד מתוך ניסיון התבוללות יכול באמת ובתמים לומר שבכל שונותיו ב"כלא" בגלות הוא שאף להגיע לציון?

Last edited by Kfir.G; 26-12-07 at 06:42..
  Reply With Quote