17-12-07, 12:13
|
# 1
|
חבר חדש
|
למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?
אהלן חברים,
אתמול השקעתי איזה שעה מזמני, וכתבתי מדוע לא כדאי להשתמש במערכת הפורומים החדשה phpBB3.
אני מאוד רוצה לשתף אתכם, ולשמוע את דעתכם.
אז הנה בבלעדיות (לאחר הבלוג שלי  ) הפוסט המלא:
ציטוט:
לפני שלושה ימים התבשרנו על צאת הגרסה החדשה של מערכת הפרומים המפורסמת phpBB! והפעם בגרסתה השלישית. phpBB 2 (הגרסה הקודמת) שינתה את שוק התקשורת הבין-אישית המקוונת לחלוטין (אם אני לא טועה זה היה בסביבות שנת 2000). אם עד לאותו זמן פורומים היו נחלתם של עשירים, מאותו רגע הכל השתנה. לכולם היה פורום, יותר נכון phpBB2! phpBB למעשה פתחה את שוק מערכות הפורומים, ולאחר יציאתה יצאו המון מערכות מתחרות, הן מסחריות והן קוד פתוח.
בשיווק יש חוק די בסיסי אשר נקרא "חוק הראשוניות", בשורה התחתונה חוק זה אומר ש-90% מהצלחת מוצר הינם פתיחת השוק וכך מחוק זה ניתן להבין כי ל-phpBB היה את כל הסיכויים להצליח! אך לא כך הדבר! שורה של בעיות אבטחה קריטיות, ועוד מספר סיבות שעל אחת מהן אני אפרט בהמשך גרמו לנפילתה, ולפתיחת השוק המסחרי! למעשה שוק הפורומים זה אחת הנישות המבודדות אשר מוצרים מסחריים (ולא מוצרי קוד פתוח) שולטים בהם ביד רמה.
לדוגמא: ללא ספק אתם תוכלו לראות אתרים בסדרי גודל עצומים ב-Drupal [קוד פתוח], אך רוב הפורומים הגדולים יהיו vBulletin או IPB.
האם בגלל בעיות האבטחה נפלה phpBB?
לא!!! ולראייה ניתן לראות את מיקרוסופט! כמה מקוראי הבלוג שלי ומשתמשי ה-Windows עושים עידכוני אבטחה? אפילו אני לא עושה! ואני איש סיסטם של Windows! אני יכול לדבר מפה ועד להודעה חדשה על עידכוני אבטחה, וכמה שלא איכפת לנו מהם! ולהביא המון דוגמאות של מערכות שלמרות ליקויי האבטחה הצליחו!
אז מה חדש ב-phpBB3? מה התחזיות לגביה?
phpBB 3 זו מערכת מדהימה ביותר! היא מהירה, וגם הסקין הבסיסי שלה בנוי בצורה מושלמת (ללא טבלאות!). נוספו פיצ'רים ממש מגניבים כמו ניהול רובוטי סריקה של מנועי חיפוש. ובכלל הפונקציונאליות הבסיסית של המערכת מדהימה! באמת! ואפילו אין בעיות אבטחה בינתיים!
ויחד עם זאת, לא הייתי לוקח אותה!
ובסוף ההמון יכריע! כן, אני צופה צמיחה מטורפת של שימוש ב-phpBB3. בשנה הקרובה צפויים לעלות אין סוף פורומים מבוססי phpBB3. אבל הכל בגלל הבאז! והפיצקרים החדשים!
אבל מה עם הישנים?
אז למה לא?
סוף סוף הגענו לחלק המעניין!
phpBB מערכת לא מודולארית! רבים מכם בטח יגידו אבל יש מלא אתרים עם מודים (Mods) ל-phpBB, ויש אינסוף כאלה. נכון! אבל אלה מודים (Mods) לא מודולים (Modules).
יחי ההבדל הקטן:
* מוד או כמו שכבר אמרנו Mod, בא מהמילה Modification ולא מ-Module כפי שנהוג לחשוב. משמעות המילה Modification (סליחה על הזלזול, אבל יש כאלה שלא יודעים) הינו שינוי/התאמה. וכמו שמשתמע מהמילה. על מנת להתקין מוד יש לשנות את הקוד ליבה של phpBB.
* מודול או כמו שכבר אמרנו - Module, משמעותו רכיב. והוא מתפקד בדיוק ככזה! לא צריך לשנות כלום! פשוט להוסיף את הרכיב, ולהפעיל אותו בממשק ניהול. בלי לשנות קוד [דרופליסטים יקרים, רוצים להרחיב?]. בתכנות המודל הזה נקרא MVC (פשוט תגגלו, זה מעניין).
לצערי הרב, אני ציפיתי שב-phpBB3 מערכת המודים תהפוך למודולים. ובכך יחסך זמן ניהול רב. בצורה זו, עידכוני אבטחה יהיו אפקטיביים ביותר, ואפילו ניתן יהיה לסנכרן בצורה יעילה מאוד עם דרופל! אבל לא זה העניין!
אולי בכל זאת לתת צ'אנס?
ההחלטה כולה שלכם! כמו שכבר אמרתי, מערכת phpBB3 הינה מערכת מדהימה ביותר, ובאה עם פונקציונאליות בסיסית הכי טובה מכל המערכות שראיתי.
אבל..... ברגע שהפורום שלכם ייגדל אתם תרצו לפנק את הקהילה בתוספים (מניסיון). לאפשר אופציות חדשות. אולי אפילו לשלב Open Social קטן. ואז נדפקתם!
אתם יכולים לבוא ולהגיד שהפונקציונאליות הבסיסית מספיקה לכם, אבל אתם לא רואים את התמונה הגדולה!
תמיד תסתכלו לאן אתם רוצים שהקהילה שלכם תגיע, וכשאני חושב על הקהילה שלי, אני לא מאחל להם phpBB.
אז מה החלופות?
במה לבחור? האם קוד פתוח או מסחרי?
באיזה מערכת?
כל התשובות נמצאות כאן.
|
מקור: phpBB3 - לא תודה! או למה לא?
|
|
|