ציטוט:
נכתב במקור על ידי SIGHT
חכה שהשביתה תסתיים, תראה כמה יהיה לך להשלים ואז תגיד עם זה היה טוב או לא. עצוב שאתה חושב ככה, המורים מגזימים? נראה אותך עובד כמוהם ומרוויח כמו תלמיד יב' שעושה מלצרות בחופש הגדול.וזה שתנאיו ידועים אומר שלא כדאי להיתקרב למיקצוע הזה? מה בידיוק ילמד את ילדך? לפחות הצדקת את עצמך כשאמרת שאתה לא ממש מבין בזה.
אויי, כמה שטויות שאמרת בתגובה אחת (בלי להעליב בצורה הכי כנה שיש) אני אנסה להיתייחס לדברים היותר עיקריים שאמרת ולא לממש שטויות כמו "על מה יש להם להיתלונן".
קודם כל, כן! הציונים כן הישתפרו למה? כי רמת החינוך תעלה, מורים איכותיים ואנשים משכילים יותר יתחילו לעבוד בהוראה היום רבים ביכלל לא מתקרבים לזה כי זה לא מספיק בישביל לכלכל משפחה ואנחנו מפסידים אנשים חכמים, חרוצים שיכולים לעלות את רמת החינוך זה קודם כל.
ולגבי שיטת המשכורת שעליה דיברת (שביכלל היתלבטתי אם זה נחשב כשטות רגילה או כשטות של ממש) כל כך לא הגיונית. איך אמרת, כיתה שלא לומדת אצל מורה X כן לומדת אצל מורה Y עכשיו שני אפשרויות אותם הזכרת או שזה התלמידים שלא אוהבים את המיקצוע או שזה המורה שלא יודע ללמד, עכשיו אם ניהיה כנים יש מקרים כאלה ומקרים כאלה. אבל מה לגבי זה שכיתה X לומדת אצל מורה בעוד כיתה Y לא לומדת אצלו? השיטה שלך לא מתייחסת לעבודה של המורה, לא מתייחס לשעות העבודה אלה להצלחה, והוראה לא יכולה לעבוד ע"פ זה לא כשאתה עובד עם כל כך הרבה סוגים של ילדים שרמתו של ל אחד שונה מהשני אחד מתקשה במתמטיקה אז הוא מוריד את הממוצע ולעומת זאת טוב בלשון אז הוא מעלה זה לא הגיוני כן להחשיב אותו בבמוצע בלשון ולא במתמטיקה, אל תצפה מכל התלמידים להוציא ציונים מעולים בכל המקצועות כי זה לא יקרה!
שיעורים פרטיים? כן יש שעוד איכשהו מספיקים לעשות את זה אבל יחד עם זה שהם צריכים לבדוק מבחנים להכין את השיעורים של מחר ולבדוק את הבוחן שהם עשו ליא' 2 אין להם יותר מידי זמן, עבודת ההוראה מתנהלת גם בבית אני בטוח שתשאל ילדים שההורים שלהם מורים שהעבודה נמשכת גם בבית.
ועצם העבודה שאתה אומר למורים: "בנוסף לעבודה שלכם אתם צריכים למצוא עוד הכנסה מהצד כי המשכורת שלכם לא משהו". נשמע לך הגיוני?
כנ"ל למה שאמרתי לבחור השני.
|
ראשית כל לגבי שיטת התשלומים נראה לך שאכתוב ב-10 שורות איך צריך לשלם לעשרות אלפי מורים? כמובן שזה דורש יותר מחשבה ויותר הגינות וכו' כדי לגרום לזה להיות שווה וכו' אני מדבר על משכורת דינאמית ושונה לכל מורה שעובדת בשיטה שתתגמל את אלו שמגיע להם ולא תתגמל את אלו שלא מגיע להם ותרים את כל המורים על הרגליים ותרגום לכולם להשקיע באמת! אני רואה את החוסר עניין שיש למורים - ואם למורה לא אכפת מכלום אז איזה חינוך התלמיד מקבל? חלק מחינוך זה דוגמא לחיכוי ואם החיכוי גרוע אז החינוך גרוע.
אני לא אמרתי דבר כזה "בנוסף לעבודה שלכם אתם צריכים למצוא עוד הכנסה מהצד כי המשכורת שלכם לא משהו" אל תסלף את דבריי, אמרתי מורים עובדים מעט יחסית ולכן הם מקבלים קצת כסף.
תראה את זה: מורים מקבלים יום חופשי אחד בשבוע, ז"א הם עובדים 5 ימים בשבוע, כל יום 7 שעות עבודה משעה 8 בבוקר עד שעה 3 נגיד שבממוצע זה 6 שעות עבודה בביצפר ועוד שעה אחת בבית..
בנוסף
חודשיים שלמים הם מקבלים חופשה בתשלום! יש עוד חגים שהם מקבלים עליהם כסף.
הם לא יכולים לעבוד בחגים הקצרים אבל זה חופשה טובה ללא תשלום,יש להם גם שנת שבתון במשך שנה שלמה הם יכולים לא לעשות כלום ולקבל כסף על זה

אין שום מקצוע שיש בו שנת שבתון..אני לא מכיר הרבה מקצועות שבהם אתה לא עובד במשך חודשיים ועוד בתשלום!
אני לא מכיר שום מקצוע שבו אתה עובד 250 ימים מתוך 365 ומקבל כסף על כל הימים שבהם אתה לא עובד

אני לא מכיר הרבה עבודות שבהן יש לך הפסקה של 30 דקות ועוד הפסקה של 15 דקות במהלך העבודה..
ואני רוצה לראות מורה בת 40 עובדת בתור מלצרית ומצליחה לעמוד על הרגליים לאורך כל המשמרת במשך 8 שעות.
יש הרבה מורים שלא יודעים ללמד, שלא מלמדים, ושלא מגיע להם שום גרוש נוסף. לכן לדעתי אם כבר לאפשר למורים טובים להרוויח יותר כסף זה על ידי משכורת דינאמית שבה כל מורה מקבל סכום כסף לפי רמתו\תוצאות הציונים וכו'.