שלום,
רציתי לפתוח דיון ולשמוע את דעתכם לגבי הטענה שלי.
אז ככה אני רואה הרבה בתקשורת כל מיני סנסאציות, ודברים מעוררי פחד אחד מהם זה זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3461870,00.html
גולת הכותרת: "איראן: אם נותקף, נירה 11 אלף טילים תוך דקה" - מי לא היה נכנס לכתבה כזו? מי לא היה שולח את זה לחברים שלו במסנג'ר? מי לא היה פותח על זה דיון בפורום הוסטס כדי לדון על זה?
הנקודה שלי היא, לדעתי תקשורת יכולה להסלים קצת את המצב הרי בסופו של דבר הקשר שיש לנו האזרחים עם המדינה ועם מדינות אחרות בעולם זה דרך התקשורת. אם התקשורת אומרת ש-99% איראן תתקוף אותנו מחר אז אנחנו נבחר בשילטון אגרסיבי יותר שיתן תרופה למכה...
התקשורת לדעתי תעדיף לדווח על כך שאיראן משגרת ברגעים אלו 11,000 טילים בדקה יותר מאשר לדווח על הסכם שלום בין ישראל ואמריקה למדינות ערב...
תכלס מה יביא יותר רייטינג, מה יגרום ליותר צופים לחזור מחר בבוקר כדי להתעדכן - ה-11 אלף טילים שעדיין עושים את דרכם לישראל או הסכם שלום?
לדעתי התקשורת תעדיף לפרסם כמה שיותר דברים מלחמתיים כמו 11 אלף טילים מאשר דברים על שלום.
זה לדעתי גורם לנו בתור אזרחים להרגיש במצב של מלחמה וזה מצדיק עבור הממשל שלנו לתקוף.. (אחרי שקראתי את הכתבה ב-YNET ישר הרגשתי שאני מאויים על ידי מדינה אחרת) אז הפתרון שלנו לכל בעיותינו הוא כוח אגרסיבי ומלחמה? אנחנו באמת יכולים להחזיק קצר ולכסח ת'צורה של
מאות מיליוני ערבים בכל העולם?