View Single Post
ישן 12-10-07, 13:39   # 20
Byte
חבר מתקדם
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 541

Byte לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי FlashBoy צפה בהודעה
טוב, אולי נתתי דוגמה לא כל כך טוב (לגבי הסלב) אבל יש המון משתמטים שלא עוזזרים פחות (ואפילו עוזרים יותר) למדינה...
ובינינו...חיילים שנחטפו/נהרגו על ידי הערבים עוזרים לך ב...?
אין שום משתמט שתורם למדינה יותר מחיילי צה"ל.

נראה לי שהדעה שלך מוטעת, אולי מחוסר ידע או רצון לחשוב, אך תרומה למדינה לא חייבת להיות מעשה ספציפי (כמו תפיסת מחבל מתאבד לפני כניסתו לא"י למשל), הנה כמה דוגמאות:

-כאשר חייל מתגייס לצבא לא משנה לאיזה תפקיד הוא ממלא בורג בגוף שלם שמטרתו להגן על המדינה, הגנה על המדינה הינה תרומה למדינה.

-אני לא יודע מתי פעם אחרונה היית בשטחים, אבל התושבים היהודים שגרמים באזור שמחים מאוד מנוכחות צה"ל, מתן ביטחון לתושבי א"י זה תרומה למדינה.

-כאשר צוות המטבח עוסק בעבודתו ומספק לחיילים מוצר הכרחי לשמירה על כוחם ועל האנרגיה ובכך עוזר לשמור על ביטחון המדינה זוהי תרומה למדינה.

-כאשר חייל נהרג במטרה להגן עליי, עליך ועל כל המדינה זוהי לא תרומה אלא הקרבה שאני לא יודע אם אתה מבין את המשמעות שלה. הקרבה זו, כמה שהיא כואבת למשפחות ולעיתים לכל המדינה, עוזרת במידה מסויימת לשמירה על המורל הלאומי ועל רגש ההקרבה והרצון לתרום למדינה.

-חייל מודיעין ש"יושב כל היום במזגן" איך שרבים אמרו פה תורם יותר ממני, ממך ומרוב מי שאתה מכיר למדינה (נראה לי יש 2 דרכים לראות את תרומתו - להיות במודיעין או להיות בקרבי).

-הצבא כגוף עד השנים האחרונות היה גורם מאחד במדינה (כמובן שלא בקרב רבים מהחרדים ורבים מהפציפיסטים). אומנם אנו מדינה בה חיים אנשים שונים מכל הבחינות תמיד שזה היה מגיע לצבא כולם היו מתאחדים. תמיד שזה היה מגיע לחייל שמת כל המדינה הייתה מתאבלת. תמיד שזה מגיע לחיילים חטופים פתאום 80% מהמדינה תומכת תמיכה מלאה בצה"ל, ראש הממשלה ובמלחמה. הצבא כגוף תורם רבות למדינה בהיותו גוף מאחד - ההשתמטות של אותם אנשים חולים בנפשם (אני בעד משתמט ---> ויתור על אזרחות) פוגעת בדבר היחיד שמאז ומתמיד איחד אותנו ופה בעייתה.

אז בעצם לשאלתך מה חיילים הרוגים תורמים למדינה? המוות שלהם לא תורם לנו, הדרך שבה הם מתו היא התרומה למדינה.
(מאחורי כל מוות של חייל בזמן הצבא מסתתר סיפור, גם אם הוא לא נהרג בשדה הקרב)
  Reply With Quote