אשכול: [שאלה] ראוטר
View Single Post
ישן 16-09-07, 23:32   # 8
Alter
תודה על תרומתך.
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 36
הודעות: 3,103

Alter לא מחובר  

תראה יש לך כמה דברים בסיסים שאתה צריך להבין.
דבר ראשון יש לך את המודם. בעצם הוא מה שמחובר לקיר והוא מקבל את המידע מהרשת.
הדבר השני הוא הראוטר מה שהוא עושה זה מפצל לך את הרשת בין כמה מחשבים. הוא הנתב בשמו הפחות מוכר. כי הוא מנתב לך את המידע בין המחשבים.
עכשיו יש לך גם כרטיס רשת, שזה הכרטיס שנמצא במחשב.

לפי מה שהבנתי במחשב הישן שלך יש לך כרטיס רשת רגיל, שצריך להתחבר עם כבל.
בחדש יש לך כרטיס רשת אלחוטי משמע אתה יכול להיות עם המחשב הזה בכל מקום בבית ולקלוט את האינטרנט אלחוטי.

אז מה עושים בשביל לחבר את כל הסיפור הזה?
את הכבל שעכשיו יש לך בין המודם למחשב אתה מחבר לראוטר לחיבור של WAN שלו (ככה זה אצלי בראוטר יש לי של לבל 1 ) מצד אחד ומצד שני למודם, כפי שהוא מחובר כיום.
לאחר מכן אתה מחבר כבל נוסף (הוא עם חיבור זהה לכבל שבין המודם לראוטר) בין הראוטר לכרטיס רשת במחשב הישן!
למה בישן ולא בחדש? כי החדש תומך לך באלחוטי ואם זה יהיה בחדש לא תוכל לגלוש מהישן אלא אם הם מטר אחד מהשני ואתה יכול לחבר את הכבל גם בישן..

עכשיו יש את כל העניין של ההגדרות, בשביל זה אתה צריך לדבר גם עם הספק שלך וגם עם מישהו שמבין בזה. רוב הסיכויים שאם קנית ראוטר לבד הם לא יעזרו לך להתקין אותו, אבל שווה לך לנסות לדבר איתם בתמיכה הטלפונית ולראות אם הם יכולים לעזור לך.
לי הם עזרו להגדיר הכל גם בנייד שלי וגם בנייח וגם עשו לי הגדרות בפאנל ניהול של הראוטר, אבל הכל בגלל שהזמנתי אותו דרכם.
__________________
Alter.
  Reply With Quote