View Single Post
ישן 26-06-07, 22:41   # 12
Kfir.G
חבר וותיק

Kfir.G's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Kfir.G

Kfir.G לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי בניה צפה בהודעה
אפשר להיות מתכנת PHP מאוד טוב גם בלי לדעת את הדברים הללו.
ויכול להיות מישהו שהוא ויקיפדיה מהלכת אבל מתכנת גרוע.
אני דווקא שמח שגם מי שלא יודע איך המחשב עובד יכול להשתמש בו ובPHP, זה גם מה שיוצרי הPHP אומרים, שהיא אמורה להיות קלה לשימוש.
מה שכן, מעניין אותי לדעת למה אי אפשר לחשב משתנה יותר גדול מ4 בייט, אני לא יודע איך בדיוק המעבד פועל, אבל אני לא מבין מה ההבדל בין לבצע פעולה על סיבית 1 או על 64.
טוב לדעתי זה חבל כי אם אתה יכול לתכנת בPHP ברמה גבוה אז assembler יהיה משחק ילדים בשבילך ובאמת חבל שאתה לא משקיע איזה שבוע~שבועיים ומסיים עם זה אבל שוב זאת רק דעתי.

בקשר להבדל בין לבצע פעולה על סיבית אחת או על 64 זה פשוט הדרך שבה השיטה הבינארית עובדת. השיטה הבינארית זה בעצם סימונים של 0 1 שיוצרים פקודות. עכשיו במעבד עצמו בכל מקום שכתוב 0 אין זרם ובכל מקום שיש 1 יש זרם וככה המעבד יודע לבצע פעולות שונות ומגוונות. כאשר פיתחו את השיטה הבינארית לא חשבו שיהיה צורך במספרים כל כך גדולים ולכן יצרו את הגודל המקסימלי עבור יחידת מסויימת כ32 סיביות. המעבד לא יכול להבדיל לפי רצף של 0 ו1 (זרם וחוסר זרם) אם אתה מתכוון למספר, פקודה או כל דבר אחר ולכן הוא עובד לפי סדר המקום של הסיביות. כך שיוצא שאם אתה תכניס למעבד 64 סיביות הוא לא ידע איך להתמודד עם זה ויחשיב את זה כמספר דברים שונים => זה לא יעבוד.

וד"א אני לא ויקיפדיה מהלכת פשוט הייתה לי בגרות על זה השנה אז אני יודע