View Single Post
ישן 27-01-07, 19:38   # 1
tnadav
חבר בקהילה

מיני פרופיל

tnadav לא מחובר  

דיזיין למערכת MVC- התיעצות

שלום, אני רוצה לבנות מערכת גדולה, אבל גדולה באמת... אני רוצה שזאת תהיה מערכת MVC ואני עכשיו בשלבי דיזיין.
חילקתי דפים לשני חלקים:
כלי מערכת
מודולים

כלי מערכת זה למשל:
db.php
config.php
וגם דף שמנהל מודלים, זאת אומרת מקבל ב- GET שם של מודל, מוודא אם זה בסדר, ואז מוסיף את המודל, מעטפות מראה, מערכת ניהול...

היה לי קצת קשה להבין, איפה אני משלב את ה- view, model, controller.
חשבתי ככה:
תהייה לי תיקייה בשם modules ובתוכה תיקיות, לכל תיקייה יש שם של המודל, ובתוך התיקייה שיהיו 3 קבצים:
view.php
model.php
controller.php
כשהמודל זה מחלקה עם כל מה שהמודל צריך לעשות, controller זה החלק שמקבל נתונים מה- GET, מבין מה רוצים ממנו, ועושה בהתאם, ככה שבעצם, המודל זה הגרעין, והקונטרולר זה המעטפת, וה- view מוציא את הפלט.

ואז חשבתי לעצמי, המודל לא אמור להיות הדינאמי? זאת אומרת שלכל מודל יהיה רק מחלקה, וככה זה נכון מבחינת תחזוקה, זאת אומרת, הם במיילא נפרדים, אבל ככל שאני עושה פחות לכל מודל, ככה יותר טוב, ואז ניתקלתי בבעיה: איך אני עושה את זה? איך אני מכין קונטרולר שיודע להבין מה רוצים ממנו, אם הוא בכלל נפרד מהמודל (גם במצב הקודם הוא היה נפרד, אבל זה שונה, כי הוא נוצר במיוחד בשביל המודל) ובכלל, ה- view.. מאיפה הוא יודע איך אני רוצה להציג את המידע?

מה שגרם לי לפקפק בזה שהבנתי בכלל מה זה MVC.
אז השאלה שלי היא כזאת: אני בכיוון? מה שתכננתי בסדר? אם לא, איך כן? איך זה עובד?