View Single Post
ישן 26-12-06, 09:55   # 51
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
בורא עולם הלך לכל העמים ושאל אם הם רוצים את התורה שלו... ואף אחד לא רצה... אז הוא בא אלינו ואנחנו כמו פראיירים לקחנו את זה... ואנחנו היינו האופציה האחרונה שלו... אז הוא לא בדיוק "בחר בנו"...
לפי אגדה עממית? כי לא ראיתי את זה בספר הספרים שעליו מתבססת כל הדת וההלכה התורה.

ציטוט:
בקיצור: מדעים זה לא דבר מדויק כמו שחושבים ולא צריך להתסמך רק על המדע.
נניח לרגע שכל מה שאנו יודעים על הפיזיקה היה טעות, כל מה שאתה רואה בעולם הזה (טכנולוגי) פשוט לא היה פועל ואפילו לא מחזיק מעמד/פועל (מכוניות למשל).

מצד שני, לביולוגיה קצת קשה להתייחס כי החי ממשיך להתפתח בכל שנייה (חיידקים עוברים התפתחות ללא רצון במהירות שקשה לתאר), אבל ברגע מסויים בתקופה מסויימת, המדעים הם 98% וצריך להסתמך עליהם.

ציטוט:
לא תצליח להבין אותם,לפי האמונה ההזויה הזאת כנראה שכן.אני רק מעוניין לדעת למה יש פיגועים זה בגלל מה? יש לזה תרוץ?
לכל דבר יש תירוץ, אך לדעתי שאתה מכנה את זה "האמונה ההזויה הזאת" זה מעליב וממש לא במקום.
אין הבדל בין אמרה זאת לבין כל תגובה שתגיד שאתה כופר דפוק שלא יודע כלום. אותי אישית זה מעליב למרות שאני לא יודע למה הייתה שואה מסיבה רוחנית (אם יש כזאת), אני יודע רק את הסיבה ההיסטורית ומי שאמר פה שהיא קשורה רק להיטלר אז טועה, ובגדול (תלמד היסטוריה).

עצם העובדה שדת היה דת ואתה לא צריך להוכיח כלום, ניתן לתת תשובה לכל בעיה ושאלה (לפני אלפי שנים זה לא היה כך בדיוק, כיום כל אחד עושה מה שהוא רוצה) ולכן אני, בתור אדם לא דתי שבטח לא מרגיש "קשר חזק עם אלוהים" יכול לתת לך תשובה. דוגמא אחת משלל דוגמאות: "עם ישראל הוחזר ע"י ה' לארץ ישראל ובכל זאת הם ממשיכים בכפירה שלהם ולכן יש פיגועים" או לחלופין "אנו בתהליך הגאולה והפיגועים אמורים לחזק אותנו".

אני למדתי דבר אחד, אל תאמין לאף אחד- תאמין רק לעצמך. בכל הקשור לדת אין מה לדבר. אבל אל תחשוב שהמדע זה דבר כזה טהור בלי תרמיות שרק מנסה לעזור לאנושות לדעת ועוד ועוד. בדיוק כמו שפעם הדת הייתה הדבר של העם (גם בתקופת הציונות של המאה הקודמת בה הרוב היו חילונים) וכיום היא הדבר השנוא עליו, כך גם המדענים פה עשו זאת כדי לתרום לאנושות ולקדם אותה, כיום החוקרים חושבים על כסף, כסף, פרסום והם מוכנים לעשות זאת בכל מחיר (למשל: פיסול גולגולת של חצי אדם, חצי כלב, חצי קוף לפני 100 שנה...דבר ששרד 30-40 שנה לפני שהתגלה כזיוף- מי שצופה בערוץ נשיונאל ג'אוגראפיק מכיר את הסיפור).

Reply With Quote