ציטוט:
מתי אתה תבין שהעולם כן מתנהל ע"פ בני האדם
|
ממש לא. אלוהים או לא אלוהים (ממש לא מעניין אותי), אנחנו חלק קטן שעד כה לא תרם לעולם הזה אלא רק הזיק לו. אם אתה מתכוון שאנו מנהלים את המערכת שאנו המצאנו אז אתה צודק, אין כל התערבות בין מה שקורה לבין כח שמימי כלשהו.
ציטוט:
כל מה שיש ביקום או ממה שאנחנו חושבים שהוא היקום כולל אנחנו חייב להיווצר על ידי מישהו.
|
או משהו. קבל דעה מאדם מאמין (אומנם לא קרוב לדת בכלל), העולם יכל להיווצר ללא כל התערבות של כח עליון (לדעתי). כאן מגיע החלק של האמונה, לדעתי סביר להניח שהייתה התערבות כלשהי במהלך יצירת העולם... אני לא יודע, אך כך אני מאמין. מי שלא מאמין אינו טיפש או כופר, הוא פשוט הולך עפ"י המדע המתקדם, מנסה לא להצמד לכתבים/אמונות פרימיטיביות (שאם נרצה ואם לא, הן ברובן פרימיטיביות בדיוק כמונו) שקיימים כבר אלפי שנים, בתקופה שהאדם לא ידע כלום.
ציטוט:
על השאלה הראושנה אני לא אגיב מחשש להתפרצויות עליי.
ממ העולם נוצר* ע"פ התפרצויות גזים.
איך האדם נוצר?
זה קצת יותר מורכב, אני יכול להרצות לך על זה במשך שעות.
|
סלח לי, אך אתה מעליב את המדענים שהגו את התאוריות לגבי היווצרות האדם והעולם ואת המדע העוסק בדברים אלו. אתה אומר שהיווצרות האדם היא קצת יותר מורכבת, אך את היווצרות היקום אתה מסביר בצורה כל כך מטופשת ובמשפט אחד שאומרת "התפרצות גזים". ואני שמח שאתה יכול להרצות על זה שעות, אך בשעות האלו אתה לא תגיע לכלום- יש אנשים שלומדים על זה שנים, יכולים להרצות שבועות והם עדיין לא יודעים הכל.