ציטוט:
אחרי כל הפאשלות שנחשפו במלחמה האחרונה ונוכחנו לדעת שהצבא שלנו לא מסוגל לנצח את חיזבאללה, למה אתה כל כך בטוח בכוח של הצבא שלנו?
|
חיזבאללה אינו כח צבאי, הוא אוסף גדול שלמחבלים. רוב חיילינו לא נהרגו בלחימה מאורגנת אלא מירי טילי נ"ט שעם כל הכבוד למי שירה אותה ופגע, יכלו לעשות ילד בן 15 לעשות את אותו הדבר וגם הוא היה פוגע. אין ספק שהיו כשלים, אבל ברגע שהיו קרבות שממש ממחישים לוחמה אמיתית ולא לוחמת גרילה אנו ניצחנו, כך לפחות הבנתי מחברים שהיו שם.
ציטוט:
וחבל שאתה עושה הכללה פרימיטיבית כזאת על ערביים. אם אתה הייתה חי בתנאים שלהם, אתה לא הייתה אומר "להשמיד את כל היהודים"?
|
אני מדבר על המדינות שאיתן אנו חיים בשלום. למה במצרים יש קולות רבים שאומרים לבטל את השלום על ישראל? אנחנו ביחסים יחסית טובים איתם.
ציטוט:
צריך להבין גם את הצד השני. ההזדמנויות שלך יש בחיים - ילדות תקינה, השכלה גבוהה, תנאי מגורים הולמים - להם אין את זה.
ד"א, פה חסרים לך פרימיטיבים? לא חסר גם בצד שלנו. תמיד תסתכל על התמונה הגדולה משני צידיה.
|
הם יכולים לבנות את זה. כלל לא חסרים פרימיטיבים, אם אני מסתכל על הדעות שלי אני פרימיטיבי בעצמי. אבל, אני לא עד כדי כך דפוק ואומר שצריך לבטל את השלום עם ירדן/מצרים רק בגלל שהם ערבים (הם אומרים ההפך: בגלל שאנו ציונים).