View Single Post
ישן 19-12-06, 22:01   # 1
sheeze
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

sheeze לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI צפה בהודעה
אולי אתה יודע מה היה ידוע, אך לי אין מידע בנושא.
זוכר שלפני המלחמה היה תרגיל כלל צה"לי גדול (אמרו את זה גם בכלי התקשורת, זה לא מידע מסווג) - בכל אופן, באחת מהשיחות שלי שם עם קצין מאוגדת הגליל (האוגדה של גל הירש), הוא אמר לי שנערכים לעימות עם החיזבאללה תוך שנה

ציטוט:
א. בתור בנאדם שיודע כל כך טוב אם ידעו על המלחמה או לא חשבתי שתדע שראש המוסד התריע אתמול שאלקעאידה מעוניינים ומתכננים להתחיל לפעול בישראל.
ב. לא יכל לעשות כלום? הוא יכל, גם אולמרט יכול הענייו הוא שלא עושים כלום.
ג. סוריה לא במו"מ איתנו.
ד. איראן תמשיך לפתח את הגרעין? יתכן, לא מעניין אותי, אני ולדעתי רוב עם ישראל לא מפחדים מהם.
ה. חביבי, תחושת ביטחון זה דבר חשוב. לא יודע בן כמה אתה ומה עשית כבר בחיים שלך, אבל לי אישית בתקופת הצבא שרון נתן תחושת ביטחון, ידעתי שיש מנהיג בעל ניסיון שאפשר לסמוך עליו. ובקשר לאלה שאמרו שחיטות אז...היא לא מעניינת אותי, את השחיטות במדינה ניתן לראות מגיל צעיר עד המוות כך שאני לא שופט אדם לפי דברים כאלה, כולנו מושחטים.
א. הם מתכננים לעשות את זה כבר שנים. לא הכי הולך להם. זה לא דבר חדש.
ב. מה הוא יכול לעשות? תן רעיון מעשי אחד
ג. נכון. אבל האמת, סוריה עשתה עכשיו צעד שלדעתי הטעות היא שלנו שאנחנו לא נענו להם. זה יכול להתפרש כרצון למלחמה מהצד השני.
ד. לא מפחד מהם? בראש המדינה שלהם עומד הצורר החדש של המאה החדשה ויש לו אטום. אי אפשר לדעת מה הוא יעשה. אני לא אומר שצריך לפחד ולהסתגר במקלט בעומק 100 מטר אבל האיום עדיין קיים - רוב האנשים אפילו לא מבינים אותו.
ה. אני מוכן להסכים איתך שמהפוליטיקאים שיש למדינה הזאת להציע, בהחלט שרון הוא המתאים ביותר. הבעיה שרק עכשיו רואים שהוא לא עשה כלום, היינו צריכים להיות מוכנים טוב יותר למלחמה. לגבי השחיטויות, שלטון זה דבר משחיט, זה ידוע. מצד שני, סתכל על גדולי המנהיגים שלנו - בגין לא היה מושחט, רבין היה בין הפוליטיקאים הישרים שהיו לנו אי פעם ופרס גם. אז אי אפשר באמת להכליל ולהגיד ששלטון = שחיטות.

ציטוט:
כאילו במלחמת השחרור, מבצע קדש, ששת הימים, שנות ההתשה וכיפור עלינו על האוייב במספר.

אני בטוח שאם שרון היה מסתכל עכשיו על השלום וההנתקות שלו הוא היה מצטער.
ובכלל, אתה חושב שמישהו לא רוצה שלום? כולם רוצים, אבל למה תמיד אנחנו צריכים לוותר בהסכמי שלום?
לגבי המספר שלנו לעומת שלהם - זה שונה לגמרי. היכולת היחידה של ישראל לתקוף את איראן היא באמצעות מטוסים בלבד. לעומת זאת לאיראן יש טילים ארוכי טווח שבלי מאמץ בכלל מגיעים לישראל. כמו גם שראינו במלחמה האחרונה, הכרעה אי אפשר להשיג מהאויר.

למה אנחנו צריכים לוותר תמיד? מה לעשות, כל צד חייב לוותר. אני לא חושב שההתנתקות היא מהלך שגוי, זה היה צעד שהיה אמור לקרב עם כוונה נכונה. יש מקומות שכבשנו והחזרנו, כאלו שוליים וכאלה לא. להחזיר את סיני הייתה החלטה שהוכיחה את עצמה, כנ"ל כל האדמות שהחזרנו לירדן. אז כן, אפשר להחזיר את שטחי רצועת עזה. ככה זה בשלום, חייבים לוותר, בדיוק כל מערכת יחסים בחיים. אם הייתה לך פעם חברה לזמן ממושך אני בטוח שאתה מבין שלפעמים נושכים את הלשון ואומרים "בסדר" למרות שזה לא באמת מה שרוצים.