View Single Post
ישן 11-10-06, 15:49   # 9
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

אם זה אתר גדול ומוכר תאגידי זכויות היוצרים ינסו ויכול להיות מאוד שיצליחו לעשות משהו אם באתר/פורום יש קישורים שמפרים זכויות יוצרים.

ציטוט:
אני חושב שאתה קצת מגזים אין הצהרה מהמדינה "איך לשמור על אתר חוקי" ככה שאין גם אפשרות לקבוע את הרמת עניין שלי כמנהל אתר. אי אפשר לצפות מבן אדם לעבור על מאות פוסטים ביום לבדוק אם זה חוקי או לא חוקי וגם אי אפשר לצנזר כל דבר.
באמת אי אפשר לצפות ממנהל פורום לעשות דבר כזה, אך אם תוגש תביעה אתה חייב להוכיח שניסית לבלום את הפרת זכויות היוצרים:

-נניח מפרסמים 500 קישורים ביום אתה צריך לצנזר 20% נניח.
-אם אתה רואה שיש הפרת זכויות בכמות עצומה תסגור את הפורום הספציפי בו מפרים זכויות (ואת השאר תשאיר פעילים) + תכתוב הודעה שהפורום נסגר עד שימצא פיתרון להפרת זכויות היוצרים.
-לאחר שתמצא פיתרון (למשל: כפתור דווח על הפרת זכויות) תפתח את הפורום מחדש.

אבל בעיקרון גם דברים כאלה לא תמיד יעזרו, אם יש לך פורום בשם "הורדות" (או כל דבר שמעיד על כך שאפשר לפרסם קישורים להורדות מכל הסוגים) יכולים פשוט להגיד למה פתחת אותו מלכתחילה.

זה עניין מסובך, אך אם הפורום/אתר לא גדול במיוחד (עשרות אלפי כניסות) אני לא חושב שיעשו משהו בנידון, כי בסה"כ האתר שתובעים אלו אתרים שמעודדים הפרת זכויות יוצרים ומוכרים ע"י כל קהילה המפרים במדינה ו/או במספר מדינות (דוגמאות: suprnova- עולמי, ליונטוורק-מקומי), ולא אתרים שנועדו לקהל מוצמצם (למשל: רוב הפורומים בישראל).

Reply With Quote