06-10-06, 10:40
|
# 56
|
הוסטסניון
|
ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
הם טעו מנקודת המבט שלך- לדעתך הכסף הוא הדאגה שחז"ל התכוונו אליה אך זאת לא חייבת להיות דאגה בגלל הכסף עצמו, למשל:
נניח היית אדם רגיל כמו כולם וביום אחד הפכת למיליונר. שאנשים יתחילו להתקרב אליך אתה תתחיל לדאוג: הם מתקרבים כי אני עשיר או כי הם באמת רוצים להתקרב?
שאני כותב את זה על גבי הפורום זאת נראית דאגה די מפגרת שאפשר להתעלם ממנה, אך תהיה בטוח שדבר כזה יכול גם לשגע בנאדם.
אני לא מסכים, הרבה מדברי חז"ל מופיעים בלי שום קשר לדת, סתם משפטי חוכמה על החיים (כגון המשפט שהתחיל את האשכול). אתה לא חייב להסכים עם המשפטים, אך זו השקפת העולם של מי שכתב/אמר את המשפט והיא לא קשורה לדת.
אם מישהו באמת יצליח לגרום לריב דתי בגלל השקפה פילוסופית על החיים שלא קשורה לאלוהים/אמונה/כלום בדת אני אתפלא ואצחק (לא חושב שזה ממש הגיוני, אין דרך לעשות זאת חוץ מבכוונה).
ושוב לנושאנו המקורי,
אני בטוח שכל אדם דתי שחי עפ"י דברי התורה והחכמים לא היה מתנגד להיות עשיר.
אין מה לעשות, זה רצון שכמעט כל אחד חי איתו- אף אחד לא רוצה לעבוד קשה כל החיים, אף אחד לא רוצה לסיים בקושי את החודש, אף אחד לא רוצה להיות במינוס, אף אחד לא רוצה חובות...כל אחד רוצה הרבה כסף, או לפחות מספיק כסף כדי לספק את כל הצרכים + מספיק כסף כדי לספק חלק מהרצונות.
|
*שיעול* שרי אריסון *שיעול*..
|
|
|