שלום לכל חברי "הוסטס".
שמי אור פלג , אני כשנתיים בתחום ההוסטינג ובשנה האחרונה הייתי בקשר חברותי\יחסי עבודה עם חנן הסיס , מתכנת ומנהל את חברת WEBOX.ORG.
אוקיי ברצוני להזהיר את חברי הוסטס מבן אדם זה , חנן הוא נוכל.
חנן הוא מתכנת מעולה , ועושה עבודות מרשימות , אך מצד שני הוא גונב עיצובים ממעצבים לאחר ההבטחה הקבועה אליהם "נפתח אתר , במידה ויצליח נתחלק ברווחים".
הרבה מעצבים ואנשים נפלו בפח אצל אדם זה , ואני החלטתי לעצור זאת.
אני עבדתי תחת חנן בחברת איחסון , במשך כ10 חודשים הייתי נציג מכירות , תומך בלקוחות ומשקיע מזמני על מנת לקדם את חברתו של חנן , בתמורה לעבודה הנ"ל קיבלתי ריסיילר ללא הגבלה , ועליו ישבו שלל הלקוחות שתמכתי בהם.
קיבלתי אישור מבעל החברה ,
לא מחנן (חנן התנגד לכך) להריץ שרת משחק ואתר שאני צריך , אך בחרתי לא לעשות זאת , כי רציתי רק לקדם את החברה לא מאינטרס אישי אלא שראיתי שבעל החברה הוא אדם נפלא .
לפני כחודשיים רציתי להקים אתר , וחנן היה בעל דומיין מתאים שפג תוקפו , פניתי לחנן בבקשה לשלם אולי את 100 השקלים על מנת לחדש את הדומיין (דומיין ישראלי).
מהלך השיחה :
קוד:
Date : 19/08/2006 Time : 18:04
To : Or
יפריע אם אני אחדש אותו?
From : Hanan
ממש לא.
וזה לא חידוש, זה כבר את הצריך לקנות אותו
Date : 19/08/2006 Time : 18:06
החידוש עולה קודם כל 180 שקלים ידידי.
במהלך השיחה הבנתי שחנן מנסה לעשות כסף , על חידוש הדומיין גם לאדם שתרם לו רבות במהלך 10 החודשים אשר עבד בשבילו ולא לקח כלום , כלומר חידוש דומיין ישראלי עולה כ-100 ש"ח , וחנן רצה עבורו 180 ש"ח . רבים מכם יכולים להגיד זכותו אך לא חושב שהרבה היו עושים את דבר זה , לאדם שניסה לתרום לכם הכנסה וגם לעשות בנוסף עליו תרגיל.
באותו הרגע לאחר שהבנתי הרבה זמן מי הוא חנן אמרתי לו שאני חושב שהוא שקרן , צבוע ואינטרסנט , ונפרדו דרכינו.
עם בעל החברה נשארתי בקשר מאוד מאוד חברותי , כי כמו שציינתי קודם לכן הוא בחור נפלא.
חנן לפני כחודש-חודש וחצי פנה למעצב העונה לכינוי Firkinalar במטרה שיכין עבורו עיצוב , בתשלום , העיצוב הוכן וחנן אמר למעצב שהוא לא מעוניין בעיצוב אך בעצם חנן גנב את עיצוב הנ"ל ותיכנת אותו והאתר עלה.
אני לא ידעתי כלל והתרשמתי מעיצוב האתר ודיברתי עם המעצב בנוגע לעיצוב שרציתי לרכוש ובשיחתינו התברר לי שהעיצוב שהוכן לחנן עדיין למכירה כלומר המעצב לא יודע כלל שחנן גנב לו את העיצוב ללא תשלום.
מה שרציתי להעביר באשכול הנ"ל זה ששמרו מרחק והזהרו מחנן , הוא פונה אל אנשים כאדם רציני ואמין , אך הוא בעצם לא יותר מאשר נוכל .
חג שמח , שנה טובה.
-אור.