ציטוט:
לא אמרתי שאתה פרו נאצי או אנטישמי. אתה פשוט מטיל חלק מהאשמה עלינו. כמו שמאשימים נאנסת ב"מה היית צריכה להסתובב עם חולצת בטן".
|
שוב אני אומר, זו אשמה כתוצאה ממעשים שחושבים עליהם בהתחלה אמורים להביא רק טוב.
למשל, בתחילה היה נראה שלחסל את סלאחד שחאדה עם 2 פצצון של טון זה רעיון טוב. לאחר המעשה גילינו שנהרגו איתו עוד כמה ילדים ומספר גדול של חפים מפשע.
ציטוט:
בטקסט בסדר גודל של התנ"ך אני אמצא דברים מעניינים. קצת לשחק עם הניסוח, קצת להתאים, וכן. אני אמצא דברים מעניינים. אז לא את הרחוב שבו אני גר - אז את הרחוב שבו פעם גרתי.
|
ואז מסתכלים על הסתברות (יש מחקר מדעי על הקשור לצופן הכמה אוניברסיטאות)- המרחק בין הדברים. זה לא שבתחילת בראשית תמצא את השם שלך ובסוף דברים תמצא את הרחוב. הכל צריך להיות בהסתברות לא הגיונית.
ציטוט:
די. עכשיו שיכנעת אותי. שאם יחפשו מילה בת ארבע אותיות על פני טקסט בן עשרות אלפי אותיות באיזה דילוג שרק רוצים קדימה אחורה ולצדדים יפלו על משפט כזה.
|
כך אתה מאמין...זו בחירתך והיא לגיטימית, אני לא מאמין מבחינה הסתברותית שנפילה על משפט כזה שקשור לנושא החיפוש באופן ישיר הגיוני.
ציטוט:
אני לא מנסה להוכיח שהדרך שלי טובה, ולמען האמת לא איכפת לי באיזו דרך תלך. אני לא מחפש להנהיג ולגרום לאנשים שיבחרו בדרך שלי. הבעיה שלי היתה עם הבחור השני שהגיע לפה עם כל מיני משפטים כמו "הקדוש ברוך הוא יביא לכם בהפוכה". הוא רוצה להאמין? שיאמין. שיהיה בריא, ואני מאחל לו כל טוב. מה שצריך להביא בחשבון זה שבפורום הזה יש הרבה ילדים שיכולים בטעות להשתכנע מהדברים שלו.
|
עם כל הכבוד לו, הוא עדיין לא סמכות דתית בארץ וכל מה שהוא כתב זה סה"כ עוד אשכול מבין אלפים בפורום ומיליונים בכל האינטרנט. רב? עוד איכשהו יכול לעשות שטיפת מוח. משתמש בפורום? חחח (זה מספיק, לא?).
יהוה לא יביא לנו בהפוכה, הוא לא יעשה כלום למי שלא מאמין כרגע.
כמו כן, אני לא מאמין שהילדים בפורום ישתכנעו מדברים שמישהו אומר, לכל אחד יש את הדעה שלו ובתור ישראלי אני יודע שיש לנו את התכונה- גם אם אנו טועים לעולם לא נשנה את דעתנו.
ושוב דברי סיכום, אני אזכיר את מה שאמרתי:
הרסנו את מהות האשכול עם הויכוחים האלה, וזה לא אשמת מישהו אחד אלא אשמת כולנו.
הפואנטה פה היא למה להתווכח ולהתעצבן על דעה, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה בלי שיגידו לו כלום.