ציטוט:
אז יש פסוק. שאפשר לפרש אותו בדרכים שונות - ואנחנו הרי עם שזה התחביב הלאומי שלו, לתת פרשנויות שונות לאותו דבר.
|
אני לא רואה דרך אחרת לפירוש.
ציטוט:
אני לא יודע מה יותר גרוע - להאמין שלא קיים אלוהים, או להאמין שקיים אלוהים שבגלל שלא נותנים לו תשומת לב הוא מניח ל"עם הנבחר" שלו להיטבח.
|
נותנים לו תשומת לב? אני בטוח שאם אלוהים קיים, זה הרבה יותר מורכב.
מה שקרה שם זה לא שרק הפסיקו לקיים מצוות, הם אמרו חד וחלק ורואים את זה ממעשיהם: אנחנו לא צריכים את אלוהים, גם בלעדיו היינו מגיעים לפה, אם נעזוב אותו הכל יהיה טוב.
ציטוט:
היהודי שהעז ליצור תנועת השכלה, שהעז לעבוד, שהעז לצאת מהקהילה הסגורה שלו - הוא אשם. לא חס וחלילה הנאצים, האנטישמים. אנחנו אשמים.
|
אתה מפרש את דבריי לא נכון לאחר שלעגת לתחביב הפירוש הלאומי.
הכוונה שלי הייתה שהיהודי עזב את אלוהים כדי להשתלב בקהילה. אותם יהודים יכלו להמשיך לקיים את המצוות ולעבוד ולהשתלב. לא צריך להתנצר/לעזוב את הדת בשביל זה.
ציטוט:
לשיטתך, גם החמאס לא אשם. אלוהים שלח אותם כדי להעניש אותנו.
|
שוב, לא אמרתי שהנאצים לא אשמים, לא אמרתי שהחמאס לא אשם. והנה, עכשיו אתה עושה בדיוק מה שהיהדות הרבית עושה...מפרשת משפט כלשהו מהתנ"ך ואז אומרת "לפי המשפט הזה ניתן להסיק".
אז לא, כולם אשמים לדעתי. ברור שהנאצים/מחבלים הרבה יותר, אך ישנה איפשהו אשמה אצל היהודים (אני נגד שילוב לא משנה באיזה מצב- בלי קשר לדת, לכן אני חושב שהשילוב הוא טעותם).
ציטוט:
מה שאתה עושה זה בדיוק לזרוק חץ, לתת לו לפגוע בקיר ואז לסמן את העיכול מסביבו. מזכיר לי קצת את כל תופעת ה"צופן התנכי" (שהיא כמובן הבל).
|
בוא נשאל את רבין מה אמרו לו בשנת 94...שמצאו בצופן התנ"כי שהוא ירצח ע"י בן עמו. בעצם לא נוכל לעשות זאת, זה קרה. הצפון התנכ"י זה לא רק לחפש שמות אתה רוצה שאני אתן לך דוגמאות שקצת קשה להסביר אותן עם סטטיסטיקה? למרות שהיום אפשר לעשות הכל עם הסתברות, אפילו אותי ואותך מסבירים כמשהו הסתברותי.
ציטוט:
אה אסור לי להאמין במה שבא לי?
|
חחח מאיפה נפלת עליי עכשיו? כתבתי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ושזה לא צריך להיות איכפת למישהו פה.
מה הקשר בין זה לבין אוסר לך להאמין? כתבתי בדיוק ההפך, תאמין במה שאתה רוצה לי ממש לא איכפת מה אתה עושה בחיים שלך. בבקשה, תנסו לקרוא לפני שאתם מסיקים מסקנות.
ציטוט:
אוקיי סליחה מעכשיו אני גיא הנוצרי, כי ביהדות מותר להאמין רק באלוהים
אחרת אני לא יהודי
|
יהודי הוא אדם שנולד לאם יהודיה (לפי ההכלה). לא משנה אם תאמין או לא, אתה נשאר יהודי.
ציטוט:
גאה להיות ישראלי, ויודע מה? "יהודים כמוך" מגעילים אותי
|
מצטער שאמרתי לך
תעשה מה שאתה רוצה. וגם מצטער שאמרתי שמה שאתה עושה
לא צריך לשנות לאף אחד.
יהודים כמוך שאוהבים להתנפל בלי לקרוא/לשמוע מגעילים אותי. וגם אני גאה להיות ישראלי, מה אתה מנסה להגיד בזה? הרי ישראלי הוא בן ישראל משמע בן יעקב אבינו.