ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
יחידות כמו דוכיפת, שמשון בעלות שם? אני לא יודע איפה השם שלהן נמצא כרגע, אך אני מעולם לא ראיתי אותו. הן בטח שלא "נחשבות" כמו גולני, גבעתי, צנחנים, שריון וכו...(מבין היחידות הרגילות). לא תראה נער לקראת גיוס שיגיד לך שהחלום שלו ללכת לדוכיפת או לשמשון, וזו בעיה אצל בני נוער אבל זה נובע מהסביבה. מה אתה שומע בטלוויזיה שמדברים על מלחמות (אני אתן דוגמאות משתי יחידות)? על כיבוש ההירואי של הבופור (גולני) או על הצניחה המבצעית היחידה במתלה (צנחנים). על כיבוש מוצב החרמון (גולני) ועל ההשתלטות על שדה התעופה בביירות (מטכ"ל + צנחנים).
|
אתה מדבר על מבצעים ישנים, ישנים מאוד (כיבוש הבופור למשל). החי"ר הייעודי הוקם רק לאחר 1990 וחטיבה 900 התגבשה (נחשון, דוכיפת, חרוב וכל מה שיש בפנים, אני לא מעורב בזה כ"כ) רק ב 2005- שנה אחורה בלבד.
אומנם אני במודיעין אבל בקשר יומיומי עם חבר'ה קרביים וקצת מעורב בפעילויות האלו. חטיבה 900 מתמחה בלוש"ב וכן, הם תופסים את רוב גזרת עזה בפעילויות. למשל, דוכיפת היו אלו שעצרו של מרואן ברגותי. גבעתי אם אני לא טועה קיימת די הרבה זמן, אפילו 50 שנה ויותר.. וגם לה יש פלס"ר שמקבלים בין הייתר כנפ"צ. זה שלא שומעים עליהם, לא אומר שהם לא שם.
ציטוט:
אין לי נתונים רשמיים אבל רק תתסכל ברשימה של ההרוגים במלחמה האחרונה..
רק תסתכל ותראה איפה הם גרו..
מתוך אותם 120 חללי צהל אולי 10 היו עירוניים.
ואת אותם 10 החללים אני מאוד מעריך כי הם החליטו ללכת לקרבי למרות החברה הסובבת אותם ומתו כדי להגן על הארץ.
|
די כבר להגיד נתונים ולזרוק לאוויר מספרים שאין לך שום מסמך לזה (95% מהעירוניים ג'ובנקים, 82.76% מהם אמרו שלא ירצו לשרת כקרבי..) די כבר לשטויות האלו.
תבקש מדו"צ מידע על חללי צה"ל ב 5 השנים האחרונות כולל מקום מגורים, מעניין מאיפה יש יותר..