View Single Post
ישן 30-08-06, 00:50   # 96
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
ולפני 70 שנה לא היו עירונים, אולי היו אנשים שגרו בעיר אבל הם לא היו אותם העירונים של היום, היה להם שייכות לארץ והם היו בדיוק כמו המושבניקים והקיבצוניקים, לפני 70 שנה כולם ידעו שאם לא ילחמו לא תהיה מדינה.
הם בכלל לא היו דומים למושבניקים, ואפילו התנגדו לדרך הפעולה שלהם כמעט בכל הסעיפים.
אבל אתה צודק, פעם מבחינת לחימה זה היה משהו אחר...אבל רוב הסיכויים שמי שמעביר לבן שלו את מורשת הלחימה הזאת, גם בנו יתגייס ליחידה קרבית.

ציטוט:
אין לי נתונים רשמיים אבל רק תתסכל ברשימה של ההרוגים במלחמה האחרונה..
אתה זוכר את התקופה הל מלחמת לבנון? אומנם אתה בן 16, אבל אתה זוכר כמה שנים ממנה בטוח.
כמעט כל שבוע היית שומע הרוג של גולני פה ועוד הרוג של גולני פה ובקיצור- גולני עברו הרבה במלחמה הזאת. האם זה אומר שרק חיילי גולני נלחמו במלחמה? ממש לא...אולי הם היו באזורים עם התנגדות כבדה יותר אולי היו מצוידים פחות טוב, אין לי מושג אך דרך מספרים כאלה לא ניתן לקבוע אחוזים.

ואחוזים מבחינת אוכלוסיה לצערי גם לא יעזרו. כי אם 50% אחוז מקיבוץ מתגייסים לקרבי ורק 18% מת"א זה בערך אותו דבר כי ת"א גדולה בהרבה מאותו קיבוץ ומכל הקיבוצים יחד בעצם.

ציטוט:
ואת אותם 10 החללים אני מאוד מעריך כי הם החליטו ללכת לקרבי למרות החברה הסובבת אותם ומתו כדי להגן על הארץ.
וואי, אף פעם לא ידעתי שהסדק בין תושבי העיר לתושבי המושבים/קיבוצים גדול כל כך.
זה נשמע כמו ערבים שאומרים שכל הישראלים ככה וכל הישראלים ככה. מה אתה חושב, שבת"א מפרסמים כרוזים אל תלכו לקרבי? אתה חושב שבאה לבתי ספר הסברה שמלאנית קיצונית ואומרת לנו אל תתגייסו?
זה פשוט מאוד לדעתי, הסביבה הקיבוצית/מושבית היא הרבה יותר ציונית (לא משנה אם לשמאל או ימין), לכן מתגייסים משם. אבל תזכור שרוב אלה שיש להם פרופיל 97 משרתים בקרבי, ובערים יש לא קצת כאלה (אומנם לא כולם הולכים ליחידות חי"ר, אבל עם כל הכבוד ליחידות האלה שריון/תותחנים הן יחידות עם חשיבות זהה).

תוספת למה שכתבתי:
ממש הופתעתי ממה שאמרת על הסביבה העירונית, מה שהיה פגום במשפט זה "למרות"- תבין הסביבה לא משפיעה עלינו לרעה, אולי לא לטובה כמו בקיבוצים/מושבים אך בטח שלא לרעה בכל הקשור לצבא. שאני שירתתי בצבא עם קיבוצניקים ואנשי עיר כמוני אף פעם לא דיברו על דבר כזה או הזכירו אותו, כל מי שהיה שם וכרגע לא משנה הרוב נלחם עבור המדינה בלי להגיד אנחנו יותר טובים אתם פחות טובים, בתוך היחידה אין התנשאויות כאלה, לפחות אני לא נתקלתי (נתקלתי רק בהתנשאות מצד לוחמי שייטת שהיו בפעילות מבצעית באזור, אך חוץ מזה אף פעם ובטח שלא בתוך היחידה).

Reply With Quote