ציטוט:
דוכיפת ושמשון דווקא כן יחידות בעלות שם. אומנם שייכות לחטיבה יחסית חדשה (900) שאין לה תג וכומתה ביינתים (לפי מה שאני יודע), אבל הן כן "נחשבות". לגבעתי יש גאוות יחידה, כנ"ל גם לגבי גולני ונח"ל.
|
יחידות כמו דוכיפת, שמשון בעלות שם? אני לא יודע איפה השם שלהן נמצא כרגע, אך אני מעולם לא ראיתי אותו. הן בטח שלא "נחשבות" כמו גולני, גבעתי, צנחנים, שריון וכו...(מבין היחידות הרגילות). לא תראה נער לקראת גיוס שיגיד לך שהחלום שלו ללכת לדוכיפת או לשמשון, וזו בעיה אצל בני נוער אבל זה נובע מהסביבה. מה אתה שומע בטלוויזיה שמדברים על מלחמות (אני אתן דוגמאות משתי יחידות)? על כיבוש ההירואי של הבופור (גולני) או על הצניחה המבצעית היחידה במתלה (צנחנים). על כיבוש מוצב החרמון (גולני) ועל ההשתלטות על שדה התעופה בביירות (מטכ"ל + צנחנים).
את המצב הזה רואים גם בצבא, לדוכיפת, שמשון וגבעתי (נדמה לי שגם גבעתי) שולחים ללא בקשה מהמתגייס, שולחים לשם פשוט בני נוער בעלי פרופיל קרבי. כל מי שמתגייס לצחנים רוצה בזה, כמעט כל מי שמתגייס לגולני רוצה את זה, כל מי שמתגייס לחיל האוויר רוצה בזה (הכוונה לתפקיד קרבי), כל מי שמתגייס לשייטת רוצה את זה...מה שאני מנסה להגיד שאפילו הצבא מראה ללוחמים שאלה היחידות ששולחים את אלה שיש להם פרופיל קרבי אך לא דרשו להתגייס ליחידה קרבית כלשהי (ולפעמים ללא רצון של המתגייס).
את מי מכשירים הכשרות מיוחדות? בטח שלא את דוכיפת, שמשון וכו...(רק בזמן האחרון לדעתי הם מתחיל לקבל ייעוד חדש ששאר יחידות החי"ר לא מתמחות בו).
הזכרת למטה את גבעתי- גאוות יחידה זה משהו ושם זה משהו. היא לא קיימת הרבה שנים כדי לצבור שם גדול כמו גולני למשל (23 שנה- מלחמה אחת, הייתה יחידת גבעתי בשחרור אך זו לא אותה יחידה), כנ"ל חטיבת הנח"ל.
כמו כן הזכרת את גולני- אין צורך, אני מודע לשם שלהם (שזה הדבר הכי פחות חשוב) וליכולות שלהם.
אבל בכנות, לא שיש לי משהו נגד היחידות האלה הן יחידות מעולות וכל הלוחמים שם לא פחות טובים מהיחידות הקרביות הרגילות האחרות, אך שמדובר בשם ליחידות האלה אין כלום וכמו שאמרתי המקום הכי טוב לראת שם זה אצל בני נוער (לקראת גיוס) וביחס הצבא ליחידות.
אני בטוח שעכשיו שנוצר ליחידות האלה ייעוד חדש והן אוחדו לחטיבה אחת, תוך כמה שנים יהיה להן שם גדול. כרגע אין להם זהות, מורשת קרב (כמעט). אבל הזמן יעשה את שלו, וכמה שהם יפעלו יותר השם יהיה יותר גדול. למרות שזה נתון לויכוח, כי אם הן ישתלטו על רוב הטרור הערבי בארץ, מה יעשו שאר יחידות החי"ר? יאספו את "השאריות? הזמן יספר.
שוב: שם זה הדבר הכי פחות חשוב בצבא. הגענו לנושא הזה לאחר שהתברר שיש מחסור ביחידות קרביות ושבני נוער מעוניינים להצטרף ליחידות בעלות שם.
ציטוט:
תמיד לכל גיבוש מגיעים יותר אנשים ממה שאפשר לקלוט ליחידה באותו מחסור גיוס. לצנחנים הגיבוש יומיים אם אני לא טועה..
|
כן יומיים, גם הגיבוש יחסית קל. השאלה היא כמה רוצים. נניח הנחה שאני לא יודע אם מדוייקת, רק לדוגמא- לגולני מבקשים להתגייס 90% מהכמות שהם צריכים, כמו המבקשים להצטרף לצנחנים היא 20%-30% יותר ממש שצריך.
עריכה: האשכול יצא לגמרה מהנושא שלו...בערך 6-7 עמודים של נושא אחר. הגזמנו קצ, לא?