ציטוט:
לישראל לא היו מלחמות נוספות, למשל העצמאות, ההתשה, ששת הימים, כיפור, שלום גליל ?
|
הדור של פעם, אי אפשר להשוות.
כיום אני בטוח שרוב הלוחמים הם לא מעשרת הערים הגדולות, בלי קשר דתיים/חילוניים.
אבל לא כל הצבא בנוי על לוחמים כפי שידוע לכולנו, יש הרבה יותר מזה ושאר היחידות לא פחות חשובות.
וזה לא משנה, כולנו עם אחד אם נהרג מישהו מת"א זה בדיוק כמו שיהרג מישהו מהתנחלות נדחת בשומרון.
ציטוט:
נראה לי שהחילוניים פה טיפה רוב מהחרדים, אז אם כל החילוניים יחליטו ש"מעיפים" את החרדים מהמדינה, נראה לך שזה יתקבל?
|
ברור, אבל הדתיים החרדים הם בעצם הרוב הכי מאוחד.
שמאלני וימני שמתעסקים בפוליטיקה, דווקא יבחרו בדעה המנוגדת לדעה של השני.
ציטוט:
ואז מה אם הם הרבה חבר'ה באותה דעה, מול זכויות יש גם חובות. הם לא רוצים לשרת ולתרום למדינה (מצידי שיתפרו דגלים לרכבים ליום העצמאות, אבל שיתרמו משהו)? שגם לא יצפו לקבל כספים בתמורה (אהם אהם מעיין החינוך התורני של ש"ס, אהם אהם מענקים למשפחות ברוכות אבל מה זה ברוכות של 14 ילדים, אהם אהם ביטוח לאומי, השלמת הכנסה ...)
|
הכנסת החליטה, כל מה שיש לנו לעשות זה לחכות שהיא תבטל.
אם לא רוצים לחכות לרגע הזה, הגיע הזמן שמי שבאמת מעוניין להפסיק את העניין יתחיל במחאתו.
ציטוט:
חתיכת פאג, קודם תגיע לגיבוש טייס אחרי זה תדבר,
|
אה מי שהגיע לגיבוש טייס הוא יותר טוב מלוחם בגבעתי שלא צריך גיבוש ולא כלום כדי להתקבל ליחידה (רק התאמה מבחינת נתונים)?
ציטוט:
הם נהרגים שמה כי הם בחרו להיות שמה והם גוררים לשמה חיילים שישמרו להם על התחת וחיילים מתים שמה סתם על איזה גבעה מזדיינת שאין בה כלום חוץ מכמה ישיבות.
|
ובכל זאת, הגבעה הזאת היא חלק ממדינת ישראל! החלטת האו"ם (כ"ט בנובמבר אם אני לא טועה) כבר מזמן לא תקפה, הרי אם היא תקפה אז ת"א היא גבול, נהריה, עכו ב"ש לא שלנו ולהגיע לטבריה ואילת גם לא הכי קל. אז אני נותן תרופה מוקדמת, אל תגיד לי שהגבעה הזאת לא שלנו ואל תנסה להפחית במוות של חיילים שמגנים על המתנחלים, הם גיבורים בדיוק כמו חייל שנלחם ברצועה, בשכם או בג'נין. כי אם הגבעה הזאת לא שלנו, גם ב"ש לא שלנו (שוב אותה דוגמא ממקודם).
לפי מה שאתה אומר אז שיקראו לי למילואים אני אומר שאני לא מוכן לצאת לפעילויות של סיכול פיגועים בדרום..מה איכפת כולה יש שם עיר אחת גדולה וכל השאר חול.