נכתב במקור על ידי BHXHUI
לא לא, ממש לא הבנת אותי. אני מתייחס לפירוש ההגיוני, אני לא מאמין בקיומה של התורה שבעל פה שזה מה שהרבנים עושים- לוקחים משפט ומפרשים אותו בצורה לא קשורה למה שכתוב.
אכן, אני גם לא מקשיב לרבנים של פעם שהסתמכו על התורה שבעל פה.
ואני מניח ששמעת על הקראים, יש להם יהדות נפלאה בלי להסתמך על דברי הרבנים.
אבל גם בגלל זה כתבתי שאני לא קראי, אני מאמין לפירוש כל עוד אני מסתכל על הכתוב ומבין שמשפט יכול להתאים לפירוט, למשל בהנחת תפילין- רבים מתנגדים ואומרים שזאת עוד המצאה, אך מה הבעיה פה? לוקחים את הדברים שאותם ציווה ה', ושמים אותם לאות על ידנו ולטוטפות בין עינינו- הצורה תהיה אשר תהיה. ניתן עוד דוגמא, ספר הזוהר שגם נחשב כחלק מהיהדות הרבנים- בתוכו כתוב תגליות מדעיות, שחור על גבי לבן (ללא צורך בפירוש), תגליות שגילינו רק בעזרת מכשירים מודרניים.
אני מניח שאתה מבין את קו המחשבה, אני מסתמך על ההגיון ולא על הפירושים הרבה שבכלל לא הגיוניים שהביאה לנו התורה שבעל פה. הקראים מצליחים לקיים דת נפלאה ללא התושב"ע.
למה לעזאזל צריך להיות איכפת לי ממה שרבנים אומרים? האנשים האלה יכתיבו לי את האמונה?
ידידי, זה כבר חקר העברית ולא קשור לתורה. כמו כן, לפי התורה ניתן להבין שיש הבדל בין מלאכה לפעולה רגילה. אתה רוצה תחשוב שאני טועה, מה אני אגיד לך.
תכלית.
אם אתה לא מאמין התכלית הטבעית שלך היא לשמור על המאזן האקולוגי ועל המשך קיומו של המין האנושי.
לא כל הדתיים מקבלים כסף מהמדינה (החרדים- וגם לא כולם), ויש דתיים שעושים הרבה יותר ממני וממך.
אני גאה להגיד שאני שירתתי בצבא עם דתיים לאומיים שאין לי בעיה לתת להם את הכינוי- גיבורים, אנשים הכי טובים בעולם.
בוא נראה מה היה קורה אם הם (כל זוג חרדי) לא היו עושים את ה-"16 ילדים": זו לא הייתה מדינת ישראל, זו הייתה מדינת פלסטין. הם היו גדולים מאיתנו בהרבה.
זה מראה שעדיין לי גילית מהי דת ישראל, רבנים יש לך סה"כ כ-2000 שנה, דת ישראל יש לך 3300 בערך. למה תקשיב? לרבנים, או לתורה? ותסביר לי, אם לא היית תורה, איך בדיוק היית מאמין באלוהים?
לדעתי בכלל לא היינו יודעים שהוא קיים...
זה לא נותן את הכח להמשיך, לפחות לא בשבילי אין לי צורך פסיכולוגי כלשהו באמונה. התפילה היא הדרך שלי להגיד תודה לאלוהים על הכל. ויש ימים שאני מתפלל בנטו כמה שעות טובות, ותאמין לי אני מבלה מצויין, זה לא תוקע לי את נחיים וגם אני אוכל רק במקומות כשרים וזה בכלל לא מפריע לי.
ואם הרופא הציל חיים של אדם ביום שבת? זו כלל לא "נוכלות".
אתה בטח מכיר הרבה דתיים לאומיים שאתה מכנה אותם האוייבים שלנו (הם חלק מהמונח "דתיים"), אני חילוני ואחרי היכרות עם האנשים הנפלאים האלה אני יכול להגיד שעכשיו- אנשים כמוך הם האוייב שלי. היית אומר משהו על חרדים הייתי מבין, אך אתה מכליל פה את כל הדתיים.
כמו שכתבתי בתגובה הראשונה שלי, לא שזה משנה לי אם יפיצו או לא ואני נגד הדת בהרבה דברים אך אם למדענים יש את הזכות להפיץ ולזרוק עלינו את האמת שלהם בכל ערוצי הטלוויזיה לג, לדתיים גם יש את הזכות להפיץ ולזרוק את האמת שלהם עלינו.
ברגע שאתה מקבל שקיימית יישות על טבעית, לא צריך להוכיח את קיומה ואתה מקבל את העובדה שהיא יכולה לעשות פו וליצור הכל. ברגע שאתה מקבל שהעולם נוצר בדרך טבעית, אתה צריך להוכיח את זה ב-100% ואת זה המדע עדיין לא עשה ידידי.
|