View Single Post
ישן 29-08-06, 00:48   # 24
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

עוד תגובה ארוכה ומייגעת שתגרום עוד אשכול ארוך ומייגע

ציטוט:
הייתה פעם אישה אחת שחטפה מוות כליני מי שלא יודע זה שרק חלק קטן מהגוף עובד...
האישה הזאת דיברה עם אלוהים וחזרה לחיים? מוזר, היחידים שעברו "טראנס" ודיברו עם אלוהים וחזרו למצב רגיל היו נביאים- האם היא מתיימרת להיות נביאה?

ובכלל, לכל עניין המוות קליני (הרגשת היציאה מהגוף) יש הסבר מדעי.

ציטוט:
יש אנשים שאין להם כסף לאכול והם שמחים ושמחים למה???...כי הם מאמינים בבורא עולם!!!
תמיד טוב להאמין באלוהים, אין ספק וכל החיים שלי היא עדות אחת גדולה לכך שזה משתלם.

ציטוט:
תהיה בנאדם טוב, תתרום לעצמך, תתרום לקהילה.
כמובן, הדת אומרת בפרוש שקודם כל תתנהג בצורה מושלמת עם בני אדם, לאחר מכן תתנהג טוב עם אלוהים. הרי אמרו רבנים כבר מלפני 2000 שנה, מקיים את מצוות "ואהבת לרעך כמוך" כאילו קיים את כל התורה. לא מכיר ואני בטוח שאין אנשים שיכולים לקיים את המצווה הזאת.

ציטוט:
לדעתי אלוהים וכל השאר, הומצאו על ידי בני אדם שפחדו ולא יכלו להסביר דברים, היו פרימיטיביים, נראה שעדיין יש כאלו ומאמינים לזה...
יש סיכוי גדול שזה נכון. השאלה כמה חוקרים וכמה ניכנסים לעומק כדי לגלות את האמת- והאמת מפחידה.

ציטוט:
בשיא הכנות
אני תמיד חשבתי מה טוב בלהיות דתי?
אסור לסוע בשבת,ככה שזה אומר אין לטייל אין ים וכו'
לקום כל בוקר בישביל להתפלל
כל הזמן לברך איפה שלא תהייה
וכל הזמן לעשות מצוות
זו בחירה שלך, מי שבוחר בדרכו של אלוהעם זה מה שהוא יעשה.

ציטוט:
כל החיים רק אחרי אלוהים עד שהחיים הם כבר לא חיים
הדת לא אומרת כל החיים אחרי אלוהים, אך אלוהים הוא אכן חלק נכבד מהחיים שלנו, הרי עפ"י הדת הוא בורא העולם. ומזה המוות? זה סוף של משהו? זה דבר שצריך לפחד ממנו? סה"כ כניסה למצב בו אתה כלום. אני אישית לפחות למדתי בצבא שאין לפחד מהמוות.
גם בדת וגם במדע, המוות נתפס כדבר טוב. כמו כן בשניהם, הדת הוא התחלה חדשה.
דת- ידוע הכל עולם שלאחר המוות תיקון וכו.... מדע- הטענה של המדע שהמוות נוצר בעצם מהתרבות של החי, ברגע שאתה מתרבה עשית את חלקך ולא צריך אותך יותר ביקום. כמו כן, למוות יש תחליט כי ברגע שאתה מת, אתה נעשה חלק מהאדמה, אתה תורם לשרשרת המזון ועוד...

אז בקיצור, גם לאחר החיים יש חיים- בין אם בצורה רוחנית ובין אם בצורה מדעית.

ציטוט:
התכלית שלי היא לחיות חיים כיפים ונורמאלים
תגדיר כיף.

ציטוט:
גם חזרה בשאלה היא לא מילה גסה
בכלל לא, נפלאות הבחירה החופשית. כל אחד יבחר בדרכו.

ציטוט:
התכלית שלי היא להינות מהחיים ולהיות מאושר, מה שלך?
כמו שאמרתי לאחד המשתמשים, אנא הגדר מזה הנאה מהחיים ומזה אושר.

ציטוט:
חברה, מתי תבינו, לחיים אין תכלית.
לא משנה איך תסתכל על זה, לחיים יש תכלית. מבחינת הדת, התכלית היא עבודת האל. מבחינת המדע, התכלית שלנו היא לקיים את ההמשכיות של המין האנושי בצפייה להתפתחות. התכלית שלנו היא לחיות ביקום הזה, הרי גם אנו חלק מהמאזן האקולוגי.

ציטוט:
שכל אחד יהיה את החיים שלו ולא יתערב לאחרים.
נוח לך לדפוק את הראש כל היום בספר? סבבה.
אל תהרוס את החיים של אחרים.
ברור, אסור לאף אחד לחיות בדרך שהוא לא רוצה.
אך באותה מידה שלמדענים יש זכות להפיץ את תורת האבולוציה כהאמת המוחלטת, לדת יש את הזכות להפיץ את עצמה כהאמת.

ציטוט:
יש מיליארדי אנשים בעולם ואלוהים הרי אחראי על כולם. למה שלעזאזל הוא יקשיב דווקא לתפילות ולבקשות שלכם?
עפ"י הדת אלוהים יקשיב לכל אדם.

ציטוט:
ראיתי אנשים טובים, ממש נשמות, שנדפקו, שנהרסו להם החיים ( גם בתקשורת וגם בחיים האמיתיים.)
ראיתי המון מקרים של חוסר צדק, בהם שאלתי - איפה אלוהים פה?
מספר דברים:
רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, אֶת-הַחַיִּים וְאֶת-הַטּוֹב, וְאֶת-הַמָּוֶת, וְאֶת-הָרָע.

הכל חלק מהבחירה החופשית שדרך אגב, עפ"י חוקרי מוח (אנשים לא דתיים) לא קיימת, האם אתה מאמיןש אין לך בחירה חופשית? אבל נעזוב את זה עכשיו. הבחירה החופשית יכולה לגרום לאנשים שהם "ממש נשמות" ליפול, אין מה לעשות זה חלק מהעולם, בין אם אלוהים קיים ובין אם לא.

ציטוט:
"איש איש באמונתו ייחיה" אומר לך משהו?
בתור אדם מאמין, אני מצפה שלא תעוות משפטים מהדת.
משפט זה עוות ע"י אתאיסטים ונגזר מהאמרה "צדיק באמונתו יחיה".

ציטוט:
לפי דעתי זה נכון כל אחד והאמונה שלו אני לא מאמין שזה שה' עשה את הארץ בשישה ימים
ואז ביום השביעי הוא נח זה אומר שלא צריך לעשות כלום ביום השביעי ורק להתפלל ולישון.
לפי דעתי זה היום שצריכה להיות בו ההנאה לאחר שבוע קשה של עבודה.
ברגע שאתה מאמין באל ששמו במקרא יהוה, אתה לא יכול לא לשמור את היום השביעי.
דת היא לא בחירה חופשית, האל ציווה האדם יעשה.

ההשקפה שלי:
האמונה שלי שונה משל רבים פה, מסיבה אחת שאני לא מקבל את התורה שבעל פה (ולא, אני לא קראי).
אני מקבל את החלקים ההגיוניים, כאלה שבאמת ניתן לפרש מהכתוב...אך את החלקים שפשוט מציאים דברים אני לא מקבל.
גם אני פעם לא האמנתי כמו הרוב פה אבל השתנתי. לא הקשבתי בכלל לחרטא של מוות קליני. לא ראיתי התגלות, בטח שלו את "האור". הדברים שהדהימו אותי בהתחלה וגרמו לי להמשיך לחקור הם:
-הדיוק שבנבואות התורה.
-התגליות המדעיות שעשו יהודים בספר הזוהר ודברי חז"ל, הקדימו את המדע באלף שנים, לפעמים באלפיים.

מכאן עברתי הרבה זמן של חקר האבולוציה, ארכיאולוגיה, היסטוריה ועוד...הגעתי למסקנה שיש בורא לעולם, בין אם המדע צודק ובין אם לא.

הבחירה להאמין/לדעת? היא שלכם. אם לא תאמינו, לא יהיו לכם חיים רעים יותר..רוב הסיכויים שיהיו לכם חיים טובים יותר. השאלה אם אתם מוכנים לקבל את קיומו של האל או לא.

והדברים שאני ראיתי במהלך שירותי הצבאי, דברים שלא הגיוניים שאני מסתכל עליהם עכשיו משמעותם נס.
אנחנו הלכנו לשמור על הארץ שלנו (העם של אלוהים), אלוהים שמר עלינו. כמובן, יש חיילים שנהרגים, אך אפשר לקחת את גדול ישראל בכל הזמנים אולי- משה רבנו, הוציא את העם ממצרים ובכל זאת, אלוהים לא נתן לו להיכנס לארץ. הטובים תמיד נלקחים, תמיד.

האשכול הזה לא יוביל לשום מקום, הרי באמת מישהו מאשכול כזה יכול לחזור לאמונה? לעולם לא, זה תהליך ארוך מאוד.

עריכה:
אם כבר תשנו את המשפט "המפורסם" ל"איש באמונתו יתגאה". כך אחד צריך להתגאות באמונה שלו, לא משנה אם הוא מאמין שבראה אותנו יישות שלא ניתן לתפוס ובין אם הוא מאמין שנוצרנו מעצם דומם.

Last edited by BHXHUI; 29-08-06 at 01:01..
  Reply With Quote