View Single Post
ישן 28-08-06, 15:31   # 4
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
בב"ש יש משהו מיוחד- סכם הנדסה. אני לא יודע אם זה עדיין קיים, אבל לפחות עד לפני שנה-שנתיים עשה.
מה מנסים לעשות? להתחרות בפקולטות הנדסה אחרות.
מה העיקרון? מי שלא הצליח להתקבל לטכניון או לת"א (למקצועות הנדסה) מוזמן לנסות ולהתקבל בעזרת סכם הנדסה מיוחד לב"ש. סכם שמורכב מפיסיקה ומתמטיקה (5).

בגלל זה למשל, כאלה שיש להם ממוצע בגרויות גבוה לפעמים לא מקבלים להנדסות בב"ש (כי הם בלי פיסיקה ובגלל שיש אחרים עם ממוצע נמוך יותר אך נגיד פיסיקה ומתמטיקה מעל 90-95).
וואלה, בדקתי באתר שלהם, באמת יש סכם הנדסה, אבל נלקח בחשבון מומצע הבגרויות, ככה שנראה לי שזה לא שונה כ"כ הרבה מאופן החישוב של הטכניון או של את"א

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
אני אישית מבחינת ציונים מסודר, שנה הבאה בטכניון.

זה משהו אחר כבר.

ובכלל בקשר לעתודה,
המסלול לכסף לדעתי לפחות הוא לימודי הנדסת חשמל (גם לא בעתודה, אך בעיקר), תעשייה יצרנית ורווחית במיוחד.
הדעות חלוקות לגבי איפה נמצא הכסף הגדול, בכל מקרה צריך ללמוד מה שאוהבים ..

וגם אני מסודר לטכניון בכל מסלול (גם רפואה, פסיכו' 718), מה אתה מתלהב?

ציטוט:
לאלעד..ולשני..לא התכוונתי לעתודה, התכוונתי ללימודים על חשבון הצבא..שזה לא בהכרח אוניברסיטה, זה קורסים למקצוע מכוון וכו'....דברים שבעולם החיצוני גם עליהם מסתכלים לא רע בכלל.

מקומות עבודה, כמובן, אם אין לך תואר או הכשרה מסויימת אתה יכול לחפש מי ינענע אותך.....
לא תמיד צה"ל שולח אותך לקורסים, תלוי בצורכי הצבא, כמה קשרים יש לך ואיפה אתה משרת. אם אתה קרבי, שכח מזה