View Single Post
ישן 28-08-06, 15:24   # 46
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
לא ידוע לי שבאב"ג לא מתחשבים בשאר מקצועות החובה. בעצם, כל אוניברסיטה לוקחת אותם בחשבון אבל הקאטצ' הוא הענקת הבונוס על מקצועות ריאליים בהיקף 5 יח"ל - פיזיקה (שמקבלת בכל האוניברסיטאות את הבונוס הכי גדול), כימיה, מדעי המחשב, ביולוגיה וכן מתמטיקה.
בב"ש יש משהו מיוחד- סכם הנדסה. אני לא יודע אם זה עדיין קיים, אבל לפחות עד לפני שנה-שנתיים כן.
מה מנסים לעשות? להתחרות בפקולטות הנדסה אחרות.
מה העיקרון? מי שלא הצליח להתקבל לטכניון או לת"א (למקצועות הנדסה) מוזמן לנסות ולהתקבל בעזרת סכם הנדסה מיוחד לב"ש. סכם שמורכב מפיסיקה ומתמטיקה (5). אני מאמין שככה הם גם מקבלים סטודנטים מוכשרים (לא כולם, אבל בטוח יש כמה), שהיו גרועים במקצועות הומנים או שפשוט לא היה להם כח ללמוד...

בגלל זה למשל, כאלה שיש להם ממוצע בגרויות גבוה לפעמים לא מקבלים להנדסות בב"ש (כי הם בלי פיסיקה ובגלל שיש אחרים עם ממוצע נמוך יותר אך נגיד פיסיקה ומתמטיקה מעל 90-95).

אני אישית מבחינת ציונים מסודר, שנה הבאה בטכניון.

ציטוט:
לאלעד..ולשני..לא התכוונתי לעתודה, התכוונתי ללימודים על חשבון הצבא..שזה לא בהכרח אוניברסיטה, זה קורסים למקצוע מכוון וכו'....דברים שבעולם החיצוני גם עליהם מסתכלים לא רע בכלל.
זה משהו אחר כבר.

ובכלל בקשר לעתודה,
המסלול לכסף לדעתי לפחות הוא לימודי הנדסת חשמל (גם לא בעתודה, אך בעיקר), תעשייה יצרנית ורווחית במיוחד.

Last edited by BHXHUI; 28-08-06 at 15:28..
  Reply With Quote