View Single Post
ישן 28-08-06, 15:14   # 44
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי meshuga
יש יחידות מחשבים ששולפות אותך ישר מהמגמה...כלומר..המלצה של המורה.. (אני לא צודק אלעד?)
אתה רוצה להגיד לי ששם ממש אכפת להם כמה קיבלת בתנ"ך?...אם כן, זה ממש עצוב.
לא, ממש לא דיברתי על הצבא .. כי שם שיטת המיונים שונה וגם עם 3 יחידות מתמטיקה אתה יכול להתקבל ליופי של מקומות.

דיברתי על מקומות עבודה, שבראיון דורשים תעודות תכל'ס. אתה יכול לספר שהוצאת רק 60 בבגרות במחשבים כי המורה שנאה אותך ואתה הכי תותח בעיר והתקנת את הרשת בבית ספר שלך לשעבר אבל לא הלך לך בבגרויות.. זה לא ממש תופס, כי אנשים מצפים לראות ניירות.

ואותו כנ"ל לגבי לימודים באוניברסיטה, אם מישהו רוצה ללמוד מדעי המחשב בטכניון למשל וקיבל 100 סופי במדעי המחשב על כל ה 5, 10, 15 יחידות שהוא עשה, זה לא אומר שהוא יוכל ללמוד שם. מתחשבים בסך הציונים ויכול להיות שדווקא הבגרות בתנ"ך וספרות שבהם קיבל 55 תוריד לו את הסכם ואז באסה לו

ציטוט:
באוניברסיטת ב"ש לדעתי יש את העניין (בקבלה להנדסה) שאם יש לך ציון טובים בפיסיקה ומתמטיקה (שניהם 5 יח"ל) לא מתחשבים בשאר המקצועות, שתי המקצועות האלה ממש תורמים לקבלה לתחום המדע וההנדסה בכל אוניברסיטה (מי שרוצה ללמוד הנסדה ולא עשה בגרות בפיסיקה יצטרך לעבור קורס מייגע).
לא ידוע לי שבאב"ג לא מתחשבים בשאר מקצועות החובה. בעצם, כל אוניברסיטה לוקחת אותם בחשבון אבל הקאטצ' הוא הענקת הבונוס על מקצועות ריאליים בהיקף 5 יח"ל - פיזיקה (שמקבלת בכל האוניברסיטאות את הבונוס הכי גדול), כימיה, מדעי המחשב, ביולוגיה וכן מתמטיקה.