הערת התחלה: אני מדבר על מקצועות ההנדסה, מדע ומשפטים.
ציטוט:
אל תשכח שיש גם נקודות בונוס מעבר למקצועות האלו...כך שאם רוצים להתקבל לאוניברסיטה..מצליחים...(כמובן, שאני לא מתכוון שכל הבגרויות מתחת ל80...אבל אם יש לך 90-95+ במת' 5 יח"ל וציון לא רע בפיסיקה...אז יש לך פה ושם נקודות בונוס טובות)..
|
נכון מאוד, אבל עם כמה 60 ו-70במקצועות חובה, התעודה לא שווה כל כך הרבה.
באוניברסיטת ב"ש לדעתי יש את העניין (בקבלה להנדסה) שאם יש לך ציון טובים בפיסיקה ומתמטיקה (שניהם 5 יח"ל) לא מתחשבים בשאר המקצועות, שתי המקצועות האלה ממש תורמים לקבלה לתחום המדע וההנדסה בכל אוניברסיטה (מי שרוצה ללמוד הנסדה ולא עשה בגרות בפיסיקה יצטרך לעבור קורס מייגע).
ציטוט:
ומי שמספיק חכם...גם יעשה דברים על חשבון הצבא..ששם יותר מסתכלים על אותו תחום ספציפי שרוצים אותך ולא על שאר הירקות....רק צריך שהוא יגלה את הפוטנציאל שלך..
|
כדי להתקבל לעתודה אתה צריך גם להתקבל לאוניברסיטה. יכול להיות מישהו עם יכולות מדהימות בתחום מסויים ולא הלך לו טוב בבגרויות (ויש הרבה כאלה), אך זה לא יעזור לו.
בואו לא נשכח גם את הפסיכומטרי, שממש לא צריך להיות חכם כדי להוציא בו ציון גבוה (מי שחורש יצליח).
אני אישית מסודר מתקופת התיכון לקבלה למקצועות שאני מעוניין ללמוד [הנדסת מכונות או הנדסה אזרחית (דומה להנדסת בניין עם התמחויות נוספות), יש לי שנה להחליט], רק הצעתי לאנשים לא לדחות את עניין הלמידה לאחרי הצבא, הרבה עשו את הטעות הזאת, כולם הצטערו.