תראה, אני גולש בפורום שנתיים (כאורח) והתנסיתי רק בחברה אחת פה.
בו לא נציין את שמה, אך כאשר רכשתי את האחסון המנהל היה בן 14-15 (היו לו שותים בוגרים יותר) והאחסון היה מעולה בלי בעיות כלל, כמו כן החברה עדיין פתוחה ולפי מה שהבנתי מצליחה לא רע.
ציטוט:
יש פה גם עוד נושא , ניצול ילדים .
לוקחים ילד אומרים לו "בוא אני יתן לך 100 שקל ותתכנת לי את האתר" לילד בגיל 13-14 זה נשמע הרבה כסף והוא ישר רץ לעשות את העבודה , ודרך אגב בדרך כלל יברחו לו עם הכסף ...
הילד הזה לא מבין ש100 שקל לעבודה כזאת זה לא עשירית מהמחיר שמתכנת מבוגר לוקח על אותה עבודה .
אותו דבר לגביי עיצוב , הלכתי למעצבת הראתי לה עיצובים של אנשים פה , היא אישית נתנה הצעת מחיר לעיצובים שההצעת מחיר גבוהה ב1000% מהמחיר שאנשים פה משלמים להם על העיצוב .
|
זה לא ניצול, המתכנת/מעצב צריך לתת הצעת מחיר ואם מקובל עליי אני אקח, אם לא אז לא.
אין פה שום עניין של ניצול כאתה לא ממש מעסיק אותו ואתה לא מחוייב בשכר מסויים, לכן אם הוא מוכר עבודה ב-250 שבעצם שווה 2500 זו בעיה שלו וזה חוקי לגמרה.
כמו כן, הם יברחו לו עם הכסף הוא טיפש, למה?
-בתור קטין אתה צריך אדם בוגר שיוכל לפקח על כל העניינים ויחתים לקוחות על חוזים.
-הוא חייב לגבות את התשלום לפני מתן המוצר, זה שהוא לא עושה את זה, בעיה שלו. אם הוא לא חתם על חוזה והוא לא פועל בצורה חוקית- הוא האשם.
ואני לא אשקר, אני נרשמתי כדי לעבוד אל מול מעצבים שעושים את העבודות בזול (200-600 ש"ח). מה שקורה הוא שחברת האם לא מספקת מעצבים וכרגע נשארנו מפתחים בלבד. פנינו אל מעצבים בהתחלה (בשוק ה"אמיתי") ויצא של על כל עבודה לבסוף היינו מרוויחים מאות שקלים בלבד. אז למשל, בפעם הראשונה שלקחתי מעצב פה הוא עיצב לי ב-250 ש"ח. המחיר הכולל שבו נמכר המוצר ללקוח הוא 3500 ובמקום לצאת מופסדים בעצם, יצאנו עם 3250.
והעיצוב? לא פחות טוב משל מעצב שעושה עבודה ב-1000 או 1500 או 2000 או יותר...
אבל זה שאני מעוניין לקנות בזול ומעוניינים למכור לי בזול, זה לא הופך את זה לניצול, ואם תסתכל באשכולות שפתחתי תגלה שאני אף פעם לא מוסר תקציב, כך שמישהו יכול להציע לי גם ב1000+ אם הוא רוצה.